nlc.hu
Életmód

Felborították a gondolát a fegyelmezetlen turisták.

Felborult a gondola, mert a turisták nem hagyták abba a szelfizést – videó

A kínai turisták újabb akcióval öregbítették amúgy sem makulátlan hírüket.

Velence városa, amellett, hogy persze belőlük él, folyamatos harcban áll a turistákkal. Tiltottak már be ott gurulós bőröndöt, tervezgetnek belépődíjat a teljes városra és az is felmerült már, hogy kvótákkal korlátoznák az elviselhetetlen turista áradatot.

A legutóbbi turista rémtörténetet hallva meg is érthetjük

az észak-olasz város elöljáróit. A főszereplő egy kínai turistacsoport volt, akik akaratuk ellenére vettek fürdőt a jéghideg decemberi Adriában. Az viszont, hogy beleestek, száz százalékig a saját hülyeségük következménye volt. A kínaiak ugyanis a gondolás figyelmeztetése ellenére is addig lődözték magukról a szelfiket, ahelyett, hogy leültek volna,

 

hogy végül együtt zuhantak vízbe a felborult ladikról. És még így is hálát adhattak a sorsuknak, mert egyrészt egyik sem fulladt bele a lagúnába, másrészt, miután kihalászták őket

a La Fenice operaház épületében melegedhettek át.

A Guardian emlékeztet, hogy a velencei gondolásszövetség pár éve már lejjebb vitte a gondolák utaslétszámát. Ezt azzal indokolták, hogy a turisták nehezebbek, mint egy-két évtizeddel korábban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top