nlc.hu
Életmód

Ő lett a leggazdagabb nő a világon

A L’Oréal örököse lett a leggazdagabb nő a világon

Francoise Bettencourt-Meyers, a L’Oréal igazgatótanácsának alelnöke lett a világon az első nő, akinek vagyona eléri a 100 milliárd dollárt.

Francoise Bettencourt-Meyers, a francia kozmetikai cég, vagyis a L’Oréal örököse lett a világon az első nő, akinek vagyona elérte a 100 milliárd dollárt – írja a Bloomberg. 

A portál szerint a nagyapja által alapított szépségápolási termékek birodalmának részvényei rekordmagasságra emelkedtek, ami azt eredményezte, hogy 1998 óta ez a legjobb évnek számít.

Ezzel Francoise Bettencourt-Meyers lett a 12. leggazdagabb ember a világon. 

A most 70 éves Bettencourt-Meyers jelenleg a 268 millió dollárra becsült L’Oréal igazgatótanácsának alelnöke. A társaságban családjával együtt a legnagyobb részvényeseknek számítanak 35 százalékos részvényesedéssel. 

Francoise Bettencourt-Meyers

Francoise Bettencourt-Meyers lett az első nő, akinek vagyona eléri a 100 milliárd dollárt

Az alelnök ennek ellenére igyekszik visszahúzódó életet élni, ezzel is kerülve a „megszokott” rivaldafényt és társasági életet. Eddig két könyvet írt, az egyik egy ötkötetes Biblia-tanulmány, a másikban pedig a görög istenek genealógiáját boncolgotta. Arról ismert, hogy mindennap órákon keresztül zongorázik. 

A világ leggazdagabb nőinek listáján az alelnököt Alice Walton követi, aki a Walmart örökösnője. Harmadik helyen pedig MacKenzie Scott áll, aki vagyonának nagy részét az Amazon alapítójával történő válásakor szerezte. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top