nlc.hu
Életmód

A 95 éves Bibi Johns énekesnő nem vezet többé

Önként adta le jogosítványát a 95 éves német popsztár

Nem sokkal 95. születésnapja előtt a német énekesnő, Bibi Johns bejelentette, hogy jogosítvány híján már nem vezet többé – még tavaly visszaadta.

Bibi Johns 76 éven keresztül vezetett baleset nélkül és nem szeretné kockára tenni a jogosítványrekordot. A München melletti Pullachban élő énekesnő gyenge látása dacára még önellátó: számítógépet több mint negyed évszázada használ, sőt

online vásárolni is szokott.

Johns mobilitásának megtartásában szomszédságára támaszkodik, Pullachban ugyanis az időseket segítő, közösségi alapon szerveződő szolgálat működik. Az orvoshoz vagy boltba való eljutása során tehát önkéntesek segítik. Bibi az idén már

Bibi Johns Mercedes 190  SL kabriójában: soha nem volt balesete.

Bibi Johns Mercedes 190  SL kabriójában: soha nem volt balesete

nem tervez akkora születésnapi bulit sem,

mint amekkorát például kilencvenedik születésnapjára rendeztek. Költekezés helyett tehát inkább egy társadalmi szervezetet támogat adománnyal. A Svédországból Németországba áttelepült Bibi Johns a második világháború utáni könnyűzene egyik vezéralakja volt.

Legismertebb dalai a „Bella Bimba”,

a „The Gipsy Band”, az „Aber Nacht in der Bar” és a „Zwei Herzen im Mai” voltak. Johns filmekben is szerepelt, legismertebb filmszerepét Peter Alexander oldalán játszotta, az 1958-as Wehe, wenn sie losgelassen című zenés filmben – írja azAutoBild.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top