nlc.hu
Életmód

Jelentősen drágulhat ez az alapélelmiszer

Jelentősen drágulhat ez az alapélelmiszer

Már most, januárban érezhető lesz a drágulás.

A szakértők előrejelzése szerint a liszt árában lesz változás a következő időszakban.

„Több hónapos árcsökkenési trend törik meg 2024 év elején. Hiába alacsony a búza ára, a malmok a költségnövekedéseiket érvényesíteni fogják. A búza ugyanis beszorult Magyarországra, illetve veszteséges a termelése, ami változásokat fog előidézni” – mondta Lakatos Zoltán, a Gabonaszövetség gabonafeldolgozói tagozatának elnöke.

Drágulhat ennek az alapélelmiszernek az ára

(Fotó: Getty Images)

A malmoknak emelniük kell a liszt átadási árát, mivel a költségek növekedése ezt hozza. A december 1-jétől emelkedő a minimálbér, valamint az útdíjak növekedése például jelentős többletterhet jelentenek a malmok számára.

Lakatos Zoltán szerint időszerű az áremelés, mert a tavalyi csúcsról a liszt átadási ára nagyjából a felére esett vissza, amit az árstop eltörlése után a fogyasztók is megérezhettek a pénztárcájukon.

“A cégek előreláthatóan januárban, illetve februárban emelik majd az átadási áraikat, várhatóan mintegy 5-10 százalékos mértékben” – írja az Agroinform.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top