nlc.hu
Életmód

Barátnője számára növesztette a saját haját

Megható: 4 évig növesztette a haját egy férfi, hogy a barátnője parókaként hordhassa

Alopeciában szenvedő párjának akart segíteni.
hajvágás

A michigani Hannah Hoskingnál 7 éves korában diagnosztizáltak alopeciát. 2019-ben azonban annyira felgyorsult a hajvesztése, hogy nemcsak a tincsei kezdtek el még látványosabban kihullani, hanem a szemöldöke és a szempillája is. A fiatal nő ezért inkább teljesen leborotválta a haját.

Nem sokkal később megismerkedett a barátjával, a 31 éves mérnökkel, Cody Ennisszel, akit egyáltalán nem zavart Hannah kopasz feje. Egy nap azonban felvetette, hogy mi lenne, ha megnövesztené a haját Hannah számára.

 „Amikor találkoztam Codyval, rövid, aranyos frizurája volt. Nem tudom pontosan, mi késztette arra, hogy megnövessze számomra a haját. Egy nap csak rám nézett és feltette a kérdést. Viccből azt mondtam, hogy jó hosszú legyen, mert szeretem a hosszú hajat. Mire ő belement” – emlékezett vissza Hannah.

Cody komolyan vette a 3-4 éves kihívást: divatos samponokat és balzsamokat vásárolt és használt, hogy jól karbantartsa a tincsein, hajápolásos videókat nézett, kerülte, hogy töredezzen és göndörödjön a haja. „Úgy éreztem, hogy komolyan vigyáznom kell rá” – vallotta be utólag a fiatalember, aki párja fodrászként dolgozó unokahúgával is rendszeresen konzultált arról, hogyan ápolja a haját, hogy egészséges maradjon.

Végül Cody haja 2023 októberére elérte a 73 centiméter hosszúságot, így levágathatta, hogy paróka készülhessen belőle.

Amikor két és fél hónappal később megküldték a parókát, annyira izgatott voltam, hogy sírtam. Lenyűgöző volt megkapni ezt a 3 és fél éven át készülő ajándékot. Szürreális érzés. Alig akartam elhinni, hogy a párom ennyi időt szentelt az életéből és idejéből, hogy ezt megtegye értem” – nyilatkozta elérzékenyülve Hannah, aki az esküvőjükön is ezt viseli majd.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top