nlc.hu
Életmód

Fagyhalál Várpalotán

Leesett a lépcsőről, halálra fagyott egy nő Várpalota belvárosában

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.
lépcső

Női holttestet talált egy kutyát sétáltató asszony szombat reggel Várpalotán. Egy belvárosi étterem lépcsője előtt feküdt, valószínűleg megcsúszott, leesett, majd elájulhatott. Senki nem látta a sötétben a földön fekvő nőt, így az éjszaki mínuszokban halálra fagyott.

A Tények úgy tudja, az áldozat félig a járdán, félig pedig egy kocsi alatt feküdt; a cipője és a kabátja nem volt rajta.

Egy környéken lakó szerint a környéken rossz a világítás, a sötétben alig lehet az utcán látni, életveszélyes éjszaka a lépcsőt használni – ez is hozzájárulhatott a tragédiához. A lépcső ráadásul kacskaringós, így könnyen el lehet azon csúszni, ha le van fagyva.

Egy negyvenes éveiben járó nő az áldozat. A helyiek úgy tudják, egyedül élt.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-Főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja haláleset körülményeit.

Tavaly egyetlen hónap leforgása alatt 75 fagyhalált regisztráltak az országban. Nőtt a szabad ég alatt elhunytak száma is, bár a legtöbb fagyhalál továbbra is olyan emberekhez kötődik, akik fűtetlen helységekben halnak meg. 2022-ben az őszi-téli szezonban összesen 118 ember hunyt el a mínuszok miatt.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top