nlc.hu
Életmód

Randiapp segítségével ölik meg a turistákat Kolumbiában

Randiapp segítségével ölik meg a turistákat Kolumbiában

Az elmúlt időszakban nyolc halálos áldozata van Kolumbiában a randiappokon való ismerkedésnek.

Az Egyesült Államok nagykövetsége figyelmeztetést adott ki a randiappok használatának veszélyeiről Kolumbiában, mert nyolc gyilkosságot is elkövettek a közelmúltban ilyen applikációk segítségével. Az áldozatok mind amerikai állampolgárok voltak – írja a BBC nyomán a Telex.

Gyilkosságok Kolumbiában

(Fotó: Getty Images)

A társkereső alkalmazásokat az áldozatok csalogatására használják fel. Jelentősen megnőtt azoknak a férfiaknak is a száma, akiket bedrogozott és kirabolt a randipartnerük.

Egyik népszerű társkereső app ( Tinder, Bumble) nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban.

Carlos Calle, Medellín turisztikai megfigyelőközpontjának egykori igazgatója elmondta, hogy a bűnözők gyakran drogozzák a turistákat szkopolaminnal, egy szagtalan anyaggal, amelyet a helyiek „ördög leheleteként” ismernek. Az Egyesült Államok nagykövetsége figyelmeztet a szerre, amely akár 24 órán át kiütheti az áldozatokat.

Carlos Calle megerősítette, hogy a tavalyi áldozatok többsége férfi volt, de hozzátette, hogy sok ügyben még mindig folyik a nyomozás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top