nlc.hu
Életmód

Haszontalan szuperképességek

„Kiszagolom, hogy magos-e a mandarin” – Haszontalan szupererők, amikkel nem kerülsz be a Bosszúállók közé

Különleges és bizzar szuperképességeket kutattak a Redditen. Ezek közül válogattuk ki a kedvenceinket, amik lehet, hogy haszontalanok, de legalább viccesek.

A Bosszúállók csapatába szinte bárki bekerülhet, aki hozzá tud valahogy járulni a világ megmentéséhez. A szuperhősök tehát nem kirekesztőek, szívesen a köreikbe fogadnak olyan embereket is, akik nem istenek és nincsenek természetfeletti képességeik. Mi azért néha elgondolkodunk rajta, hogy egy íjász fickó, meg egy nő, aki jól verekszik mégis hogyan képes feltartóztatni űrlényeket, a filmek időről időre bebizonyítják, hogy Nathasha Romanoff és Clint Barton is hasznos tagjai a csapatnak.

Bosszúállók: Ultron kora

Fotó: RTL Sajtóklub

Nos, a Redditen még ennél is haszontalanabb szupererőkre volt kíváncsi a u/Final_Association_39 nevű felhasználó. Az ő rejtett szuperképessége, hogy képes elmulasztani a csuklását „mindenféle külső segítség (pl. ivás) nélkül. Nem tudom, hogy pontosan hogyan csinálom, de mindig sikerül már az első után megállítani.” Ezek után pedig feltette a kérdést:

Nektek van valami ilyesmi szuperképességetek a testetekkel kapcsolatban?

Erre pedig özönlöttek a bizarr, különleges és vicces válaszok.

Fordított csuklásmester

„Tizenéves voltam amikor elmentem kozmetikushoz, hogy kinyomkodja az arcomat, és amikor az államhoz ért, akkor mindig felcsuklottam. Nem tudta befejezni a munkát. Így jöttem rá, hogy van egy pont az államon, amit ha végig simítok, csuklani kezdek. Valami fizikai kapcsolatszerű lehet a működésében…”

Nem minden hős visel köpenyt

„A nylon zacskókat elsőre szét tudom nyitni. Ha látom, hogy valaki szenved vele, odamegyek és szétnyitom neki. Én vagyok a zöldséges pultok ismeretlen hőse.”

Mandarin-man

„Ha kicsit megbontom a mandarint, és megszagolom, akkor meg tudom mondani, hogy magos-e vagy sem.”

Szuperhallás

„Hallom az elektromos rezgést: most ezt nem úgy kell érteni, hogy zizegést hallok, de hallom ha a tv megy, de némán van. Hallom a laptopokat, lámpákat. Egy áramszünet nekem maga a mámor, mert nem elég, ha minden kikapcsolok, akkor is hallom, hogy áram alatt van. Egy ilyen nagyon halk zizegés, rezgés, mormogás, nem tudom pontosan definiálni, de hallom az elektromos készülékeket.”

Szuperlátás

„Szinesztéziám van: »látom« a zenét, a hangokat; a számoknak és a betűknek is színe van a fejemben.”

„Észreveszem, ha valaki figyel, akár egy magasabb ház ablakából, több tíz méterre.”

Dumbo

„Tudok csattogni a fülcimpámmal. Tapsolásra hasonlít a hangja (nyilván halkabban). :D”

Taktikai hányás parancsra

„Van egy haverom, aki bármikor el tud kezdeni hányni. Nem nyúl le a torkán, meg semmi, csak eldönti, előredől, aztán rákezdi. Általában nem a leghasznosabb, de amikor rottyon van, jól jön.”

Hatodik érzék

„Vannak brutál erős megérzéseim, amik bejönnek. Például írásbeli matek vizsgán megéreztem, hogy melyik elméleti tételbizonyítás lesz. Töri vizsgán 7 témakörből megéreztem, melyik kettő közül kell majd választanom. Politológia vizsga előtti éjjel megint jött egy »isteni szikra«, hogy vagy kapcsolatokat vagy diktatúrát húzok. Ez összesen 5 tételt ölelt fel a nagyjából 40-ből. Ketten vizsgáztunk másnap, én nemzetközi kapcsolatokat húztam, a srác diktatúrát…”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top