nlc.hu
Életmód

Sofőr helyett a mellette ülő utas vezetett

A sofőr evett, közben a mellette ülő utas vezetett – mindez 110 km/h sebességnél

Rendőrségi eljárás indult a fiatal autós ellen.
vezet

Száguldozás közben evett egy fiatal férfi, a kormányt pedig a mellette ülő barátja fogta. Mint a Tények riportjából kiderül, erről egy megdöbbentő videót tettek közzé a közösségi médiában, amin látszik, hogy a sofőr kanállal eszik egy tálból, a barátja pedig fél kézzel próbál kormányozni, miközben 110-zel mentek.

A felvétel a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Göncruszka és Vilmány között készült. Látszik, hogy a fiatalok nagyon jól szórakoztak a videó készítése közben: a háttérben zene szólt, a sofőr pedig evés közben még énekelt is.

Egy, a Tényeknek nyilatkozó vezetéstechnikai oktató szerint akár életveszélyes is lehet, amit a két fiatal csinált. “A kormány vezetője pedáloz, tehát nem érzékeli azt a jobb oldalon ülő személy, hogy milyen sebességgel, vagy ha fékezni kell, akkor mit fog ő erre tenni. És ő viszont, ahogy fogja a kormányt, bármi olyan történhet, mondjuk egy kátyúnál, hogy a vezető nem fékez, a másik viszont elrántja a kormányt. Fának, padkának ütközhetnek” – magyarázta Kőrösi Brigitta, aki szerint nem csak az úton haladó többi autóst veszélyeztette a két férfi, hanem saját magukat is.

A rendőrök a videó alapján azonosították a gagybátori sofőrt, aki mindent beismert. Eljárás indult ellene: pénzbírságot kapott és 2 hónapra eltiltották a vezetéstől.

Korábban már történt egy hasonló eset: akkor is evett a sofőr vezetés közben, de még további két feladattal is “elbírt”: a Pécs-Budapest közötti távolsági járat buszsofőr úgy hajtott százas tempóban a sztrádán, hogy közben evett, olvasott, sőt még jegyzetelt is. “Időnként azt éreztük, hogy a sofőr elrántja a kormányt és megbillent a busz. Az egyik ilyen alkalommal észrevettük, hogy nagyon lefelé figyel, és nem az útra, mert újság van az ölében. Aztán a kormányra feltette és úgy olvasta, a busz pedig ide-oda szlalomozik. Még jegyzetelt is, mert több reklámújság is volt nála! Olyan pillanat is volt, amikor egyszerre evett és olvasott vezetés közben!” – nyilatkozta akkor az egyik utas.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top