nlc.hu
Életmód

Beteg és idős embereket vert át a bűnszervezet, ítélet született az ügyben

Ítélet született: orvosnak adták ki magukat, idős és beteg embereket vertek át

Vannak, akik halálos betegségtől félve vásárolták meg a nekik kínált drága termékeket.

Magukat orvosnak kiadó és idős, beteg embereket megtévesztő csalókat ítélt el szerdán a Szombathelyi Törvényszék. A csoport tagjai súlyos, nem egyszer halálos betegségeket “diagnosztizálva” vették rá áldozataikat gyógyulást hozónak mondott termékeik megvásárlására, írja az MTI.

A törvényszék másodfokon 34 vádlottal szemben hozott ítéletet a bűnszervezetben elkövetett, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben: 33 vádlott esetében helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, egy vádlottat pedig felmentett az ellene emelt vád alól. Az ügyész az utóbbi esetben három nap gondolkodási időt kért, így az a döntés nem jogerős.

orvos receptet ír

Fotó: Pexels

Az elsőfokú bíróság tizennégy vádlottat ítélt végrehajtandó szabadságvesztésre. Az elsőrendű vádlottra 347 rendbeli, felbujtóként elkövetett csalás és öt rendbeli, felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt halmazati büntetésként 6 év fegyházbüntetést és 25 millió forint pénzbüntetést szabott ki, társai ennél rövidebb időtartamú szabadságvesztést és arányosan kevesebb pénzbüntetést kaptak.

A másodfokon helybenhagyott elsőfokú ítélet szerint az elkövetői csoport ingyenes egészségi állapotfelmérés ígéretével telefonon vagy levélben idős embereket keresett meg az ország egész területéről, majd az állapotfelmérés ürügyén az orvosi végzettséggel nem rendelkező, de egymást orvosnak, “professzornak” tituláló elkövetők a sértetteknek azt állították, hogy súlyos, halálos betegségük van, amelynek gyógyítására kizárólag az általuk forgalmazott termékek alkalmasak.

A sértettek a megtévesztés és a halálos betegségektől való félelmük hatására megvásárolták a több százezer forintos termékeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top