nlc.hu
Életmód

Rákbetegnek hazudta a fiát, milliókat csalt ki

Rákbetegnek hazudta a fiát egy kállósemjéni nő, milliókat csalt ki

Nem dolgoztak, a csalásból éltek, végül egy házkutatás során buktak le. Évekre börtönbe mehet a család.
bilincs

Rákbetegnek hazudta a fiát, amit hamis orvosi papírokkal is bizonyított egy 65 éves nő Kállósemjénben. Összesen több mint 13 millió forintot csaltak ki – számolt be a Tények. Az anya magánszemélyeket és cégeket keresett meg azzal, hogy a fia gyógykezelésére gyűjt. Még orvosi papírt is hamisított, hogy hihető legyen a történetük. Több mint 13 millió forintot csaltak ki. Havonta átlagban 7-800 ezer forintból éltek.

A család kapcsolatba került egy daganatos betegek támogatásával foglalkozó alapítvánnyal is, akik szintén rengeteg pénzt, négymillió forintot gyűjtöttek nekik össze, egy győri doktornő pedig egymillió forintot utalt.

A Tények értesülései szerint a család lopta a gázt és a villanyt, ezért buktak le még 2021-ben. Házkutatást tartottak náluk, ezután figyeltek fel az utalásokra.

A 65 éves nőt és 46 éves fiát tavaly ősszel fogták el, jelenleg is letartóztatásban vannak. Az anyára 2 év, a fiára 3 év börtön várhat.

Nemrégen hasonló esetről számoltunk be: akkor egy 19 éves lány több mint 13 millió forintnyi adományt gyűjtött össze azzal, hogy rákosnak hazudta magát. Egy TikTok-videóban beszélt arról, hogy rákot diagnosztizáltak nála, leukémiával és hasnyálmirigyrákkal küzd, a története pedig elterjedt a közösségi médiában, még a helyi sajtó is megkereste, ő pedig szívszaggatóan nyilatkozott és posztolgatott arról, hogy az orvosok 11 százalék esélyt adtak neki, és éppen hol tart a kemoterápiás kezelésben. A fiatal nő a kamu történettel 439 gyanútlan adományozót vert át.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top