nlc.hu
Család

Rákosnak hazudta magát, letartóztatták

Eljátszotta a TikTokon, hogy rákos, letartóztatták a 19 éves lányt

A lány több mint 13 millió forintnyi adományt gyűjtött össze azzal, hogy rákosnak hazudta magát.
Madison Russo, aki rákosnak hazudta magát

Madison Russo, egy 19 éves iowai egyetemista 2022 októberében egy TikTok-videóban beszélt arról, hogy rákot diagnosztizáltak nála, leukémiával és hasnyálmirigyrákkal küzd.

A lány története elterjedt a közösségi médiában, még a helyi sajtó is megkereste, ő pedig szívszaggatóan nyilatkozott és posztolgatott arról, hogy az orvosok 11 százalék esélyt adtak neki, és éppen hol tart a kemoterápiás kezelésben.

Ám mint kiderült, az egész hazugság volt, erről most számolt be az eldridge-i rendőrség. A fiatal nő a kamu történettel 439 gyanútlan adományozótól közel 38 ezert dollárt (13,4 millió forint) csalt ki egy általa létrehozott GoFundMe-oldalon.

Az átverésre úgy derült fény, hogy néhányan, akik orvosi tapasztalattal rendelkeznek, kiszúrták, hogy valami nem stimmel a lány történetével, gyanúsnak találták a közösségi oldalain közzétett képeket. A nyomozás során aztán beigazolódott, hogy Madisonnál sosem diagnosztizáltak semmilyen rákos megbetegedést, így január 23-án letartóztatták. A szobájában olyan eszközöket találtak, amellyel igyekezett meggyőzni a követőit a betegségéről, a többi között infúziós állványt, parókát és orvosi eszközöket. 

A GoFundMe közölte, hogy zéró toleranciát alkalmaznak a visszaélésekkel szemben, így az adománygyűjtést eltávolították az oldalról, és minden adományozónak visszafizették a pénzét.

Az eset azonban jócskán túlmutat Madison ügyén. Ahogy az egyik adományozó fogalmazott: „Most elég rosszul érzem magam, nem a 200 dollárom miatt, hanem azért, mert ezek után kételkednem kell, ha másokon szeretnék segíteni”.

Bár a mostani történet nagyon megdöbbentő, már többen megcsinálták, hogy rákbetegnek hazudták magukat: valaki tízmilliókat csalt így ki a saját férjétől, más pedig álomesküvőre gyűjtött a kamu sztorijával.

(People)

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: Tiktok; Scott County Sheriff)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top