nlc.hu
Család

4 családtag is rákban halt meg

Három gyermeke után az apa is rákban halt meg

Lányai és fia után most a férjét is gyászolja Mariella.
kórház

Egy 53 éves brazil apa, aki mindhárom gyermekét agydaganat és leukémia következtében vesztette el, ugyancsak rákban halt meg. Regis Feitosa Mota és gyerekei 2016-ban tudták meg, hogy mindannyian Li-Fraumeni szindrómában (több szervet érintő, örökletes, daganatos megbetegedésben) szenvednek. Ez a genetikai állapot pedig drasztikusan növeli a halálos daganatok kialakulásának a kockázatát.

A Fortalezából származó közgazdász már kétszer megküzdött a rákkal. Idén januárban azonban mielóma multiplexet (az immunrendszer plazmasejtjeinek rosszindulatú daganatos megbetegedését) diagnosztizáltak nála. Nyolc hónappal később pedig meghalt, hátrahagyva a feleségét, Mariellát, aki most leírhatatlan fájdalommal küzd. Az asszony nagyon bízott abban, hogy férje legyőzi a betegséget.

A házaspár kisebbik lánya, Beatriz 2018-ban halt meg leukémiában, 10 éves volt. Fiuk, Pedro – aki gépészmérnöknek tanult – 2020-ban, 22 évesen hunyt el agydaganatban. A nagyobbik lányuk, Anna Carolina 2022-ben halt meg 25 évesen, miután szintén agydaganatot diagnosztizáltak nála. Egy évvel azután derült ki a betegsége, hogy eljegyezték és elvégezte az orvosit.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top