nlc.hu
Életmód

Alaszkába ment megtalálni önmagát, miután elbocsátották a munkahelyéről

Kirúgták a munkahelyéről, Alaszkában kezdett új életet a fiatal lány

Nagy lépésre szánta el magát egy 29 éves fiatal lány, miután kirúgták a munkahelyéről: fogta magát és úgy döntött, új életet kezd a jeges Alaszkában.

Még belegondolni is szörnyű, hogy mit élhet át egy ember, amikor elbocsátják a munkahelyéről, főleg akkor, ha nem szolgált rá. A legtöbben ilyenkor azonnal elkezdenek egy másik munka után nézni, majd egy pár napig – esetleg hétig, hónapig –, mély depresszióba is esnek. Ez egy teljesen érthető reakció, hiszen senki sem szereti, ha egyik pillanatról a másikra kihúzzák a lábuk alól azt a talajt, amely eddig a biztos megélhetésüket jelentette.

Sokak számára nem akadály a hideg időjárás egy boldog élethez (Fotó: Getty Images)

Sokak számára nem akadály a hideg időjárás egy boldog élethez (Fotó: Getty Images)

Mikor Lauren Hursttel is megtörtént mindez, a fiatal lány ahelyett, hogy elkeseredett volna, újragondolta az életét és rájött: változtatni akar azon, ahogy eddig élt, és feltett célja lett végre megtalálni önmagát. A 29 éves lány tehát fogta magát és kiköltözött Alaszkába, hogy ott kezdjen új életet. Bár elsőre ez még nem is tűnhet annyira extrém vállalásnak, hiszen Alaszkában is vannak nagyvárosok, a fiatal lány azonban Alaszka egyik elhagyatott területére költözött, ahol most folyó víz nélkül, egy kis kabinban él.

@explaurmore Replying to @kaybeenelson2 Here is the cabin bedroom nook update! Happy to have turned this into a comfortable spot for winter. You can see how long it’s taken me to settle in by the passing of time in this video (changing seasons through the window + dressing warmer) but it’s starting to feel like things are coming together. P.S. thank you @Art by AnnMarie Young for all of the best cabin inspiration! #cabinlife #decor #beforeandafter ♬ Paper Birds (3 min) - Jordan Halpern Schwartz

Nem mindennapi döntésre sarkallta a kirúgás

Lauren döntése bár elsőre sokkolónak tűnhet, azt tudni kell, hogy a lány mindig is nagyon szerette a természet közelségét, rengeteget mozgott a szabadban és különböző nemzeti parkokban, illetve erdőkben is dolgozott. Végül azonban úgy hozta a sors, hogy a washingtoni Bellinghamben telepedett le, ahol egy tanácsadó cégnél kezdett el dolgozni. Ki is bérelt magának egy szép belvárosi, két hálószobás lakást, így háttérbe szorult számára a természetben való barangolás. Miután azonban erről a munkahelyéről elbocsátották, rájött, hogy az út, amelyen jár, már nem teszi boldoggá, ezért úgy döntött, hogy újrakezdi az életét.

„Az elbocsátás arra késztetett, hogy átgondoljam, boldog vagyok-e ebben a társadalom szerint biztonságosnak ítélt élethelyzetben. Arra a következtetésre jutottam, hogy egyre nehezebb az élet számomra a magas bérleti díjak és a lakásom fenntartásához szükséges dolgok miatt. Végül rájöttem, hogy nagyon hiányzik számomra a természet közelsége” – vallotta meg a People magazinnak a lány.

Folyóvíz nélküli kabinban lelte otthonát

Lauren így tehát 2023 júliusában megszabadult minden ingóságától, csupán annyi dolgot tartott meg, amely befért az autójába és útnak indult a jeges Alaszka felé. Otthonának egy olyan bérelhető kabint választott, amelyben nincs sem folyó víz, sem pedig vízvezeték. Bár elsőre merész vállalásnak tűnhet a fiatal lány húzása, döntését azzal indokolta, hogy ezek a kis kabinok sokkal költséghatékonyabbak annál, mintha egy nagy lakást bérelne, ezzel pedig újfent belekergetné magát egy olyan állásba, amely nem passzol a személyiségéhez. Nem kellett sokat várnia arra sem, hogy itt is megtalálja egy lehetőség, Lauren ugyanis földmérőként kapott állást. Nem tagadja, bár imád Alaszkában élni, ennek az életstílusnak is megvannak az előnyei és a hátrányai. Ezekről mind az egyre népszerűbb TikTok fiókjában számol be, ahol mára már több száz ezer követőt gyűjtött össze.

De vajon mik az előnyei és a hátrányai az életnek Alaszkában?

Lauren szerint a pozitívumok közé tartozik a korábban már említett alacsony megélhetési költségek és a természet közelsége. Mindezek mellett imádja azt is, hogy hatalmas kalandot jelent számára a választott életstílusa.

Ami a hátrányokat illeti, a fiatal lány szerint az alacsony hőmérséklet és a zord időjárási körülmények sokszor embert próbálók tudnak lenni. Pláne akkor, ha az embernek ki kell merészkednie a mellékhelyiségre vagy el kell mennie vízutánpótlásért. Az egyik TikTok-videójában Lauren elmagyarázta, hogy bár csak 33 lépésnyire van tőle az illemhely, -35 Celsius fokban ez nem éppen egy kellemes dolog. Mindezek mellett a rengeteg hó is nagy terhet ró rá, ugyanis rendkívül gyakran kell havat lapátolnia a melléképületek között. Egy másik videójában azt is elmagyarázta, hogy hogyan jut vízhez, ha már az épületbe, ahol lakik, nincs bevezetve. Laurennek néhány hetente be kell mennie a városba egy vízállomásra, ahol két hatalmas kannát tölt meg annak érdekében, hogy inni, enni és tisztálkodni tudjon.

@explaurmore Replying to @alroepke “Dry” = no running water or plumbing. As an introduction to this lifestyle, here’s how I bring water to the cabin! 💦 I’ll be making another FAQ video from the comment section, so ask away! #alaska #cabingirls #cabinlife ♬ Another Year - Andrew Gialanella

A nehézségek ellenére Lauren úgy fogalmazott, hogy semmi pénzért sem cserélné el ezt az életmódot.

„Számomra az Alaszkába költözés arról szólt, hogy feszegessem a határaimat mind fizikailag, mind érzelmileg, mind pedig mentálisan. Azáltal, hogy ezt az életmódot választottam, ezt minden nap meg is tehetem. Mikor ebbe az egészbe belevágtam, még fogalmam sem volt arról, hogy mit tartogat majd számomra ez a kaland. De úgy érzem, hogy sikerült alkalmazkodnom a hely zordságához, miközben új munkahelyen kezdtem, új emberekkel ismerkedtem meg és új napi rutint alakítottam ki magamnak. Nem is beszélve arról, hogy mindezt egy kabinban élve teszem.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top