nlc.hu
Életmód

Vizeletterápia látási problémákra?

Szemébe csepegtetett vizelettel gyógyította meg a látási problémáit – állítja egy spanyol nő

Szerinte hatékonyabb a vizeletterápia, mint bármilyen gyógyszer.
szemcsepp

Egy spanyol nő azt állítja, a vizeletétől jött rendben a látása. Suama Fraile a TikTok-videójában azt ecseteli, hogy a szemébe csepegtetett vizelet meggyógyította a látászavarát. Állítása szerint a vizelet sokkal hatékonyabb a szemproblémák kezelésében, mint bármilyen – orvosok által felírt – gyógyszer. Meg van győződve, hogy azok több kárt okoznak, mint használnak.

Annak bizonyítására, hogy a vizelet kitűnően alkalmas a rossz látás gyógyítására, Suama részletesen beszámol a személyes tapasztalatairól. Azt mondja, naponta kétszer – reggel és este – csepegtetett vizeletet a szemébe, és egy idő után elmúlt a rövidlátása és a szemtengelyferdülése. „Felejts el a gyógyszereket!” – üzeni a vizeletterápiában hívő nő.

Videója láttán nekiestek a kommentelők, mondván „tartsa meg magának a vizeletterápiát, és ne vegyen rá másokat is erre a hülyeségre!”.

Ám nem Suama Fraile az egyetlen, aki a vizeletterápiára esküszik. Korábban már bemutattunk egy angol férfit, aki 7 éve issza a saját vizeletét, és azt állítja, ennek hatására kigyógyult a depresszióból, mindemellett szerinte öregedésgátló hatása is van a bőrre. A holisztikus gyógyító hírében álló férfi ráadásul nem is a friss vizeletét fogyasztja, hanem előtte egy hónapon át érleli egy üvegben.

Jelenleg egyébként nincs semmilyen tudományos bizonyíték, ami alátámasztaná a vizeletterápia jótékony egészségügyi hatásait. A vizeletterápia amúgy az alternatív gyógyászat egyik formája, John W. Armstrong brit természetgyógyász kezdte el népszerűsíteni a 20. század elején. Ennek a terápiának a követői az emberi vizelet gyógyászati ​​vagy kozmetikai célú felhasználását szorgalmazzák, beleértve a bőr vagy az íny vizelettel történő masszírozását, sőt a vizelet elfogyasztását is.

(via)

Kiemelt fotó forrása: TikTok / @mundodesuamafraile 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top