nlc.hu
Életmód

Michael Jackson vett neki májat

Tamásnak 30 évvel ezelőtt Michael Jackson vett májat, így él most a ma már felnőtt férfi

A kisgyereket 4 évesen ismerte meg ország, amikor felkarolta a popkirály.

Michael Jackson az 1994-es magyarországi látogatásakor komoly összeget adományozott, hogy egy akkor 4 éves, súlyosan beteg magyar kisfiú, Farkas Béla – akinek akkor már csak napjai voltak hátra – új májat kaphasson, és ezzel megmentette az életét. Az akkor készült képek az egész világot bejárták. Béla azóta felnőtté vált, sőt ma már Tamásnak hívják. A Tények Plusz stábja a Bács-Kiskun vármegyei Miskén rátalált a férfire.

Farkas Béla egykor…

Farkas Béla,

Forrás: TV2 / Tények Plusz – videó

… és ma, felnőttként, Tamás néven:

Farkas Tamás

Forrás: TV2 / Tények Plusz – videó

Engem örökbe fogadtak a műtét után, és a szüleim változtatták meg a nevemet” – magyarázta a névmódosítást Tamás, aki ma már pontosan tudja, hogy Jacko segítsége nélkül nem élne. “Háromszor műtöttek meg, abból kettő sikertelenül történt, kilökődött a szerv. A harmadik sikerült, akkor fogadta be a szervezetem” – mesélte.

Arra a kérdésre, hogy emlékszik-e bármire a popsztárral való találkozással és a műtétekkel kapcsolatban, a következőket mondta: “Nem sok mindenre. Amiket meséltek nekem, azok maradtak meg.” Ma már pontosan tudja, hogy amerikai jóakarója a műtét után a kórházban meg is látogatta, sőt egy óriási macit is kapott tőle, amit pár éve egy gyűjtőnek eladott. Az operáció után arra is volt lehetősége Tamásnak, hogy egy szállodai apartmanban Jacksonnal lakhatott, de ezt is csak mesélték neki, mert erre sem emlékszik.

A sikeres műtét után – mivel a vérszerinti szülei elhagyták – a kórház lakója lett. Mája működött, a súlya is gyarapodni kezdett, minden esélye megvolt, hogy teljes életet élhessen. Mindezt a popsztárnak köszönhetően, akinek ezt sosem tudta megköszönni. Tamás ma már bánja, hogy az évek alatt meg se próbálta felvenni vele a kapcsolatot.

Úgy tudja, 50 millió dollárt adományozott Jackson, ennyibe került szerinte az életmentő műtétje, ám – a Tények Plusz riportere szerint – reálisabbnak tűnik az 50 millió forint. Tamást amúgy sokan csak azért akarták örökbe fogadni, mert hasznot akartak húzni a történetéből.

A férfi – akit a falubeliek Jackson Tamásnak hívnak – sokáig segédmunkásként dolgozott építkezéseken, de alkalmi munkákból is élt egy időben. Jelenleg egy kalocsai idősotthonban segédápoló. Nős, két gyermeke van. Örökbefogadóit tekinti a szüleinek, ma is tartja velük a kapcsolatot, bár ritkán találkoznak. Az igazi apjának viszont Jacksont tekinti, akinek mindent köszönhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top