A cukormentes rágógumi rendszeres fogyasztása összefüggést mutat a jobb egészségi állapottal. Évente több mint 374 milliárd darab rágógumi talál gazdára világszerte; a fogszuvasodás megelőzése,
az étvágy szabályozása, a stressz- és a hangulatingadozás mérséklése
mind hasznos tulajdonságuk. A fentebb felsoroltakon túl azonban más célból is javallott lehet rágózni. A Journal of the American Nutririon Association tanulmánya összefüggést talált a cukormentes rágógumi és a jobb táplálkozás, illetve jobb egészségi állapot között.
A szakértők a
cukormentes rágógumi három előnyét jelölték meg:
· Összefügg a cukormentes rágó és a jobb étrend. Akik az előző 24 órában cukormentes rágót fogyasztottak, azt állították, hogy egészségesebb ételeket fogyasztanak, mint azok, akik egyáltalán nem szoktak rágózni.
· A cukormentes rágógumi fogyasztói kevesebb cukrot fogyasztanak, kevesebbet is nassolnak. A rágógumi fokozza az anyagcserét és csökkenti az étkezések közötti édes nassolnivalók fogyasztását. Az étkezések előtti rágózás bizonyítottan csökkenti a kalóriadús ételek és hozzáadott cukor bevitelét, javítva az étrenden.
· A cukormentes rágógumi fogyasztása kevesebb cukorbevitellel és kevesebb nassolással jár, így hozzájárul az egészségesebb életmódbeli szokások kialakításához is.