nlc.hu
Egészség

Ez történik a testedben, ha lenyelsz egy rágót

Ez történik a testedben, ha lenyelsz egy rágót

Téged is foglalkoztatott már valaha ez a kérdés? Most megkapod rá a választ.

A hiedelem szerint ha lenyelsz egy rágógumit, az hét évig a szervezetedben marad. Ez azonban nem igaz. De mi is történik pontosan a testedben ilyenkor?

Nos, nyilvánvaló, hogy ha véletlenül lenyelsz egy rágógumit, akkor az első hely, ahová kerül, az a gyomrod, vagyis a szervezet „savas üstje”. A sav azonban nem tudja feloldani a rágógumit, így az nagyjából sértetlenül folytatja fantasztikus útját a belekben.

Rágógumi szájban

Illusztráció: Getty Images

A rágógumi ezt követően átpréselődik a vékonybeleken, amelyek körülbelül hét méter hosszúak, ám emészthetetlen volta miatt itt sem emésztődik meg. Ezután a vastagbélbe kerül, amely csak körülbelül másfél méter hosszú. Ez az a hely, ahol a szervezeted az ételmaradékot ürülékké alakítja. A rágógumi itt nagy valószínűséggel megakad egy darab székletben, majd a szokásos úton távozik a szervezetedből és a WC-ben végzi.

Persze ha egyszerre rengeteg rágógumit nyelünk le, az már okozhat a szervezetben dugulást, ám ez rendkívül ritka. A rágógumi lenyelése tehát jár ugyan némi kockázattal, ám jelentősen nagyobb esély van arra, hogy nem lesz tőle semmi bajod.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top