nlc.hu
Egészség

Összegyűlt rágógumi a gyomorban

Óriási rágógumit fedeztek fel egy ötéves gyomrában

Egy gyerek 40 darab cukormentes rágógumit nyelt le a szülei háta mögött – az orvosok szerint minden kisgyermekes szülőnek figyelnie kell a gyerek étkezésére.

Meg kellett műteni egy ötéves kisfiút, miután egy röntgenfelvételen egy óriási rágógumit fedeztek fel a gyomrában. Az amerikai gyermeket egy ohiói kórház sürgősségi osztályára szállították az Egyesült Államok középnyugati részén, miután görcsökre és hasmenésre panaszkodott.

Az orvosok szerint körülbelül 40 darab cukormentes rágógumit evett meg előző nap, amikor a szülei hátat fordítottak neki.

A masszát úgy távolították el, hogy egy fémcsövet helyeztek le a torkán, majd csipesszel megfogták és kihúzták. A gyermek torka megsérült a beavatkozás közben.

A rágógumi véletlen lenyelése nem veszélyes, mivel a szervezet nem tudja megemészteni, így áthalad a rendszeren. Ritka esetekben azonban a nagy mennyiségben lenyelt rágó eltömődéseket okozhat.

És mi van akkor, amikor hajba ragad? Erre is vannak jó módszerek.

rágógumik és egy kisfiú

Fotó: Unsplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top