nlc.hu
Életmód

Ezek a rágózás egészségügyi előnyei

Egészségesebb lehetsz, ha rendszeresen rágózol

Persze csak cukormentes rágó jöhet szóba.

A cukormentes rágógumi rendszeres fogyasztása összefüggést mutat a jobb egészségi állapottal. Évente több mint 374 milliárd darab rágógumi talál gazdára világszerte; a fogszuvasodás megelőzése,

az étvágy szabályozása, a stressz- és a hangulatingadozás mérséklése

mind hasznos tulajdonságuk. A fentebb felsoroltakon túl azonban más célból is javallott lehet rágózni. A Journal of the American Nutririon Association tanulmánya összefüggést talált a cukormentes rágógumi és a jobb táplálkozás, illetve jobb egészségi állapot között.

A szakértők a

cukormentes rágógumi három előnyét jelölték meg:

·         Összefügg a cukormentes rágó és a jobb étrend. Akik az előző 24 órában cukormentes rágót fogyasztottak, azt állították, hogy egészségesebb ételeket fogyasztanak, mint azok, akik egyáltalán nem szoktak rágózni.

Egészségesebb lehetsz, ha rendszeresen rágózol

·         A cukormentes rágógumi fogyasztói kevesebb cukrot fogyasztanak, kevesebbet is nassolnak. A rágógumi fokozza az anyagcserét és csökkenti az étkezések közötti édes nassolnivalók fogyasztását. Az étkezések előtti rágózás bizonyítottan csökkenti a kalóriadús ételek és hozzáadott cukor bevitelét, javítva az étrenden.

·         A cukormentes rágógumi fogyasztása kevesebb cukorbevitellel és kevesebb nassolással jár, így hozzájárul az egészségesebb életmódbeli szokások kialakításához is.

Blikk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top