nlc.hu
Életmód

Április eleji időjárás

Hidegfront vet véget a húsvéti mininyárnak

Jelentősen visszaesik a hőmérséklet.
eső

Hidegfront érkezik ma este nyugat felől, az pedig véget vet a kora nyárias időnek. A front kelet felé halad tovább, így késő este és éjjel egyre több helyen számíthatunk esőre, különösen Dunántúlon. Mint az Időkép megjegyzi, a csapadék legalább kimossa a légkörben lévő nagy mennyiségű szaharai port, emiatt – ne ijedjünk meg! – saras esőt kaphatunk.

A húsvéti 26-27 fokos melegrekodok után mintegy 8-10 fokkal visszaesik a hőmérséklet a hidegfront hatására. Kedden 11-19 fok közötti értékekre készülhetünk. Szerdától azonban lassú melegedés kezdődik, és a többórás napsütés mellett ismét 20 Celsius-fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek. A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint szombaton 20-26, míg vasárnap már újra 22-28 fok közötti hőmérséklet várható a legmelegebb órákban.

Addig is élvezzük még ki Húsvéthétfőn is a mininyarat, hiszen ma akár a 30 fokot is elérheti a maximális hőmérséklet a déli, délkeleti országrészben, míg este le nem csap a hidegfront. 

A húsvéti melegrekordokról egyébként a következőképpen vélekednek a szakemberek: “Nagyjából két hónappal járunk előbbre a naptárban. Május végén szoktak ilyen csúcshőmérsékletek előfordulni” – mondta Kókai Ádám, meteorológus.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top