nlc.hu
Életmód

GPS jeladót tesznek a drágább húsokba a szupermarketben

GPS jeladót tesznek a drágább húsokba, hogy megelőzzék a lopást

Egy szupermarket-hálózat szokatlan lépéssel küzd a bolti lopások ellen. A drágább húsaikat csúcstechnológiával védik Ausztráliában.

A Drakes bolthálózat megelégelte, hogy túl sok méregdrága húst lopnak el a vásárlóik. A tálcán kínált húsaikat – közülük is a drágábbakat, főképp a jó minőségű steakeket – ezentúl GPS technológiával védik: a becsomagolt tálcákban egy GPS jeladót helyeznek el, így nyomot tudják követni a hús mozgását – írja az odditycentral.

steak

Húsok GPS-jeladóval (részlet a 7News Australia híradásából)

A Drakes szerint például a wagyu steak húsa luxustermék, ezért nekik is megéri extra erőfeszítést tenniük a védelméért. A bolthálózat szerint az Ausztráliában található 67 boltjukból évente 12 millió dollár (kb. 420 millió forint) értékben lopnak húsárut, és az új módszertől azt remélik, hogy ez a szám jelentősen csökkenni fog.

A módszernek adtak egy 13 hetes próbaidőszakot, aminek most a harmadik hetében járnak, és ha a módszer beválik, akkor az összes üzletükben bevezetik. A húst polikarbonát dobozba csomagolják (fel is tüntetik rajta, hogy GPS által védett), amit ugyan ki lehet törni, de annyira azért nem egyszerűen: sokkal egyszerűbb a pénztárnál kérni a kinyitását fizetés után.

Az extra csomagolás és a GPS jeladó együttesen 35 dollárba kerülnek, de egy wagyu steak ára kilónként akár 50-100 dollár (18-36 ezer forint) is lehet, és a dobozok tisztítás után újra felhasználhatók, így jó eséllyel megérheti a befektetés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top