nlc.hu
Életmód

Vizsgálat a 13 éves nagyecsedi lány halálának ügyében

Kétszer is hazaküldték az orvosok, másnapra meghalt a 13 éves Niki – a vizsgálat szerint senki nem hibázott

A család nem tudja elfogadni, hogy gyermekük halálának nincs felelőse.
Nagyecsed,

Niki, a 13 éves nagyecsedi lány januárban tüdőgyulladásban meghalt. A tragédia előtt két helyről is hazaküldték az orvosok. Szülei akkor azt nyilatkozták, hogy szerintük az orvosok későn vették észre, hogy nagy a baj. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a történtek után azonnali vizsgálatot rendelt el. Ez lezárult, és azt állapították meg, hogy senki nem hibázott – számolt be az RTL Híradó.

A részletes szakvélemény alapján a szülők a gyerekkel – torokfájás, láz és hányinger miatt – a házirorvoshoz mentek, aki otthoni kúrálást írt elő. A szülők elmondása szerint másnap hiába hívták a rendelőt telefonon, hogy 39 fokos láza lett a gyereknek. Aznap estére mellkasfájdalom miatt a lányt a mátészalkai orvosi ügyeletre vitték. Ott vírusfertőzést állapítottak meg, és megint hazaküldték őket. Három óra múlva Niki vért hányt, ekkor már a mátészalkai gyermeksürgősségire vitték be a szülei. Onnan a nyíregyházi kórházba került, tüdőgyulladással. Fájt a szíve, végül a légzése is leállt.

A család nem fogadja el, hogy a vizsgálat szerint nincs felelős. Ügyvédjükkel most a rendőrségi nyomozás eredményét várják. “Már meghallgatások történtek és történnek, és bizonyára helyt adnak annak a bizonyítási indítványnak, hogy szerezzék be az összes dokumentációt, és kérjenek igazságügyi szakértői véleményt” – mondta el Ábrahám László jogász.

A vizsgálati dokumentumokban az áll, Nikinél az influenzavírus egyik szövődménye alakult ki, ez vezetett a halálához. Az RTL Híradónak nyilatkozó Késmárky András háziorvos szerint nagyon gyorsan, akár napokon belül egy nagyon komoly egészségkárosító hatás jelentkezhet, és nagyon sokszor csak kórházi körülmények között, egyéb támogató terápiás eljárásokkal lehet a beteget kezelni.

Influenza elleni védőoltása Nikinek nem volt. A szakvéleményben azt írták, hogy a vakcina csökkentheti a szövődmények kialakulásának az esélyét.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top