nlc.hu
Életmód

A Tompeti és Barátai videója a YouTube élén

Ez most a legnézettebb magyar videó, még Majkáék dalát is megelőzte

Jelenleg 110 milliós megtekintésnél jár.

Egy kisgyerekeknek szóló videó toronymagasan megelőzte Majka, Curtis és BLR Belehalok című dalát, amely közel egy évtizeden át birtokolta a legnagyobb nézettséggel rendelkező hazai videó címét. A Tompeti és Barátai nevű formáció Számolj velünk! című dalához készült videó jelenleg 110 milliós megtekintésnél jár – írja a Blikk.

Tompetiéknek ez a negyedik hivatalos videóklipje, 2013. október 26-án töltötték fel a videómegosztóra. A kedves kis nóta kisgyerekek számára készült, a videóklipben egyszerűen, játékosan, szórakoztatóan tanítják a gyerekeket a zene nyelvén keresztül.

 

A Majkáékat a trónról letaszító formáció maga sem érti, hogyan sikerült a lista élére kerülniük. “Se a titkot, se a receptet nem tudjuk. Van egy két ötletünk és sejtésünk, hogy mi kell hozzá, de biztosan semmit nem tudunk” – nyilatkozta a Naphire.hu-nak Tompeti. Arról is beszélt a portálnak, hogy 2009-ben alakult a zenekar, de nem szoktak szerepelni a mainstream médiában. “Mindig azt mondjuk, hogy Meseországban és két mesehősről van szó, Tompetiről és Csillagszeműről, akik mindig ugyanúgy néznek ki, mint Mickey egér, vagy épp Plútó kutya. (…) A kezdetektől fogva mindent egy lapra tettünk fel és úgy vágtunk bele, hogy mi ezt nagyon meg szeretnénk csinálni” – árulta el.

Tompeti

Tompetiék egy koncertjükön – Forrás: YouTube / Tompeti és Barátai: Ha jó a kedved – videó

Az ominózus dal keletkezéséről pedig a következőket osztotta meg Tompeti: “2012 szilveszterén néztem egy filmet és abban volt ez dal. Az eredetije egy amerikai nővérdal, amit az 1870-es években egy nővérke énekelt a beteg gyerekeknek. Annyira népszerű lett, hogy ma már népdalként funkcionál Amerikában. (…) Columbo szinte minden részében hallható ez a dallam. (…) Olyan kedves, dallamos volt és akkor gondolkodtam el rajta, mi lenne, ha magyar szöveget írnánk rá”.

Kiemelt fotó: Sajtószoba / Majka a TV2 Sztárban sztár leszek! című műsorában 2023-ban 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top