nlc.hu
Életmód
Elf-fül trend Kínában

Megőrülnek a manófülért Kínában – sokan kés alá fekszenek, hogy elállóbb legyen

Sokan hajlandóak kés alá menni a kiálló fülekért.

Az elf-fül őrület 2021-ben kapott világszerte nagy figyelmet, amikor is a legfelkapottabb témává vált a kínai közösségi médiában. Az egész azzal kezdődött, hogy a Weibora, azaz az X közösségi oldal kínai verzióján egy előtte-utána fotót tett közzé Csen Csianan influencer, aki elálló fület csináltatott magának, hogy ettől a kisebb változtatástól szálkásabbnak és fiatalosabbnak tűnjön az arca. Ezt követően számos plasztikai sebészeti klinika  felvette a „repertoárjára” a manó-fület, ez pedig arra utalt, hogy sokan hajlandóak kés alá feküdni és komoly összeget fizetni az elálló fülekért.

manófül

Sokan csináltatnak elf-fület – Forrás: odditycentral.com

Ez a trend azóta is kitart Kínában, sőt az elmúlt időszakban még inkább tökéletesítették a módszereiket a klinikák az elf-füleket igénylő pácienseik számára. Van, hogy hialuronsavat fecskendeznek be a füllebenyek mögé, hogy azok oldalra tapadjanak, de ez csak átmeneti, mivel az injekciók hatásának elmúlásával a fülek visszaállnak az eredeti helyzetükbe. A tartós hatás érdekében a plasztikai sebészek immár egy darab porcot helyeznek be a fül mögé, de ez már egy költségesebb eljárás.

Azok, akik nem engedhetik meg maguknak ezeket a drága kozmetikai eljárásokat, speciális ragasztószalagokkal tudják kifelé tolni a füleiket, hogy elérjék a kívánt tünde-fül hatást. Bár ennek aza hátránya, hogy hátulról is látható, és alkalmatlan pillanatokban akár le is válhat.

manófül

Elf-fül ragasztószalaggal – Forrás: odditycentral.com

Akármilyen furcsán is hangzik a legtöbb nyugati ember számára a kiálló fülek iránti őrület, határozottan nem ez a legfurcsább plasztikai sebészeti eljárás Kínában. Sok nő a karcsúbb és egyesebb lábért cserébe „elsorvasztatja” a vádliizmait.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top