nlc.hu
Életmód
Soha nem derült ki, mi okozta a látomást

Soha nem derült ki, mi okozta a látomást – hátborzongató történetek, amikre nincs magyarázat

A megmagyarázhatatlan jelenségek szemtanúi köztünk járnak, és most sokan közülük elmesélték, milyen hajmeresztő és bizarr élményeket éltek át.

Átéltél már valaha olyan pillanatot, ami félelmetes, hátborzongató vagy furcsa volt, magyarázatot pedig egyszerűen nem találtál rá? Úgy tűnik, hogy sokan igen, mert Redditen egészen hajmeresztő történeteket osztottak meg egymással a felhasználók. Javasoljuk, csak akkor olvass tovább, ha erős az idegzeted…

Éjszakai rettegés

„Néztem egy korai epizódot a Bűnös elmékből, ahol egy gyújtogató bezárja az embereket az otthonaikba, mielőtt felgyújtja a házat. Valamiért nagyon megviselt. Egy éjjel hirtelen felébredtem, és nem tudtam kiverni az epizódot a fejemből, úgyhogy végül úgy döntöttem, hogy felkelek és ellenőrzöm az ajtót. Esküszöm, nem tudtam kinyitni. Próbáltam de teljesen beragadt. Felébresztettem a férjemet, mert annyira megijedtem, ő is próbálkozott, de neki sem sikerült, pedig nagydarab srác. Végül ki kellett másznom az egyik ablakon, hogy kívülről tudjam nyomni az ajtót, miközben ő belülről húzta. Végül sikerült, és én hosszú ideig nem néztem a Bűnös elméket.” (u/CabernetPenguin)

Túlélt zuhanás

„Amikor egyetemista voltam, egy részeg srác leesett egy harmadik emeleti erkélyről, és úgy kelt fel, majd sétált tovább, mintha semmi sem történt volna. Komolyan ez volt az egyik legfurcsább és legijesztőbb dolog, amit valaha láttam az életemben.” (u/randy88moss)

Mennyből jövő üzenet

„Túl fiatal vagyok ahhoz, hogy erre magamtól és tisztán emlékezzek, de anyukám mindig elmesél egy történetet. Úgy tűnik, amikor fiatalabb voltam (alig tudtam beszélni), éppen a padlón ültem és játszottam, amikor csak úgy mellékesen megjegyeztem: ‘Amikor a mennyben voltam, találkoztam egy nővel, aki azt mondta, te tökéletes anyuka leszel számomra.’ Anyám megkért, hogy írjam le a nő kinézetét, és én tökéletesen leírtam anyám nagymamáját, még a szemszínét is. Természetesen soha nem találkoztam a dédanyámmal, és soha nem láttam akkor még róla képet.” (u/Beans375)

Életmentő hazugság

„Amikor 10 éves voltam, egyik nap nem akartam iskolába menni. Úgy tettem, mintha fájna a hasam. Nagymamám azt mondta, ha túl beteg vagyok az iskolához, akkor el kell mennünk az orvoshoz, hogy megvizsgáljon. Három óra múlva sürgősségi műtétre vittek. A kamu betegségem valójában vakbélgyulladás volt, és annyira begyulladt, hogy ha aznap nem jövök be, akár bele is halhatok. Pedig aznap tökéletesen jól éreztem magam. A hazugság, hogy betegnek tettettem magam, megmentette az életem.”  (u/jnoway826)

Különös képesség

„Évente többször előfordul, hogy hirtelen eszembe jut valamelyik régóta, általában hónapok óta nem látott barátom vagy rokonom, akiről hosszú ideje nem hallottam, aztán pár órán belül kapok tőlük egy telefonhívást e-mailt. Nem tudom megmagyarázni, mi lehet ennek az oka, de soha nem fogom elmondani nekik, mert félek, hogy még a végén elveszítem ezt a furcsa képességemet.” (u/optoph)

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

A titkos szoba

„Amikor gyerek voltam, egy új házba költöztünk, és – míg az ingatlanügynök körbevezetett minket – láttam egy hölgyet ülni egy fehér sminkasztalnál egy rózsaszín szobában. Még integetett is nekem. Amikor megkérdeztem anyámat, hogy ki az, csak legyintett, mert próbálta hallgatni, miket mond az ügynök. A legfurcsább az volt, hogy amikor beköltöztünk, nem találtunk rózsaszínre festett szobát a házban. A családom egyszerűen figyelmen kívül hagyta az egészet, annak ellenére, hogy határozottan állítottam, láttam, amit láttam. Azután pár évvel később, már középiskolás koromban, elkezdtük felújítani a házat. Amikor lehúztuk a tapétát a hálószobában, kiderült, hogy rózsaszínre volt festve. Ez még a mai napig kicsit megijeszt.” (u/mrvnaik)

Megdöbbentő megérzés

„Egyszer váratlanul odafordultam egy szinte ismeretlen emberhez, aki mellettem állt, és azt mondtam neki a semmiből: ‘A nővérem éppen eljegyzik.’ Udvariasan megkérdezte, hogy miért mondtam ezt, és csak megráztam a fejem, mondtam neki, hogy nem tudom, és tényleg nem tudtam, még csak nem is szándékoztam vele beszélni. Néhány nap múlva kiderült, hogy valóban, pontosan abban a pillanatban a világ másik oldalán, a nővérem igent mondott Mr. Rightnak. Addig még csak azt sem tudtam, hogy randizik valakivel.” (u/bookeater)

Szellem a szobában?

„Amikor 10 éves voltam, volt egy rádióm és egy babzsák fotel a szobámban. Amikor már majdnem elaludtam, a rádió hirtelen többször is csatornát váltott, aztán észrevettem, ahogy a babzsák fotel a szobámban lassan összehajlik, olyan hangot adva, mintha valaki beleült volna. Nem vagyok biztos abban, hogy mi okozta ezt, de abban igen, hogy nagyon megijesztett.” (u/jillyboel1)

Vérfagyasztó nyávogás

“Egy barátomnál voltam, ő a garázsban dolgozott a bringáján, a szülei már elmentek otthonról, én pedig bementem a házba egy üdítőért, és gondoltam, megkeresem a macskájukat, akit egész nap nem láttam. Beléptem a szobába, és amikor szólongattam a macskát, egy mély férfihang azt mondta ‘miau’ közvetlenül a jobb fülembe. Megijedtem, próbáltam megtalálni, ki mondhatta ezt. Senkit sem találtam.” (u/JmyKane)

Forrás: buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top