nlc.hu
Életmód
Tömeges rosszullét a csengeri börtön építkezésén

Tömegesen lettek rosszul egy magyar börtönben

A csengeri börtön építésén dolgozó rabok és börtönőrök között tömeges rosszullét tört ki.

Számos ember került kórházba, miután többen is rosszullétre panaszkodtak hétfőn, a csengeri börtön építkezésén – közölte az MTI. Makula György ezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) a kommunikációs főosztályának vezetője elmondta, hogy a börtön építésén dolgozó 97 fogvatartott közül tizenketten,

őreik közül pedig hárman éreztek torokkaparást és szemirritációt.

A munkavégzést ezután azonnal beszüntették, a szükséges munkavédelmi intézkedéseket megtették, értesítették a mentőket és a katasztrófavédelem munkatársait, akik a tömeges rosszullét kialakulásának lehetséges okait vizsgálják.

Tömegesen lettek rosszul egy magyar börtönben

A helyszínre érkező nyolc mentőegység 24 embert vitt kórházba, szerencsére egyikőjük állapota sem súlyos – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs vezetője.

Április végén egy budapesti általános iskolában tört ki tömeges rosszullét. Ötszáz diáknak kellett elhagynia egy soroksári iskolát, mert szúrós szagú gázt éreztek, majd torokkaparás, szédülés jelentkezett náluk. 31 gyereket szállítottak a Heim Pál kórházba a mentők. Az iskola gondnoka a rendőrök kérdésére elmondta, hogy a

szúrós szagot földre öntött vegyszerek okozhatták.

A gondnok a karbantartó helyiségben egy gázsprét is megfújt. A férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsítják. Kihallgatásán elismerte tettét, és sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top