nlc.hu
Életmód
16 éve nem eszik és iszik egy etióp nő

16 éve nem eszik és iszik egy etióp nő

A vécét sem használta ez idő alatt.
Muluwork Ambaw

Muluwork Ambaw azt állítja, hogy 16 éve egyáltalán nem eszik és iszik. A 26 éves etiópiai nő saját elmondása szerint 10 évesen egyik napról a másikra eltűnt az étvágya, és azóta semmit sem evett. Mindezek ellenére a fiatal nő teljesen normális életet él, jó egészségnek örvend, és rengeteg energiája van napi feladatai elvégzéséhez, többek közt azt is, hogy másoknak főz.

Ambaw több orvosi vizsgálaton is átesett Etiópiában, de egyik sem tudta megerősíteni, hogy igazat mond-e. Bár egy addisz-abebai kórház orvosai megerősítették, hogy a vizsgálat idején semmi nyoma nem volt ételnek a beleiben.

Az etióp nő esete nemrég vált csak ismertté, miután meglátogatta őt az neves amerikai blogger, Drew Binsky, aki hallotta Ambaw történetét Etiópiában járva, és úgy döntött, hogy személyesen találkozik vele. Ám nem ez az első alkalom, hogy Ambaw sztorija a címlapokra kerül. Először 2016-ban hívta fel magára a figyelmet, amikor hazájában elkezdtek terjedni a pletykák egy lányról, aki étel-ital nélkül is életben marad. Kisvártatva újságírók és tévériporterek tolongtak a falujában, hogy dokumentálják a bizarr esetét.

A 26 éves nő elmondása szerint még mindig emlékszik arra, amikor utoljára evett. Az utolsó étkezése egy tipikus etióp étel volt (vöröslencse-ragú indzserával, ami egy lapos, kerek, etióp kenyérfajta), ezután pedig egyszerűen elment az étvágya. Eleinte azt hazudta a családjának, hogy már evett külön, de végül el kellett mondania nekik az igazat. „Korábban a családommal éltem, és arra kértek, hogy reggelizzek, mielőtt az iskolába megyek. Azt mondtam, hogy már ettem. Úgy tettem, mintha ettem volna. Elment a gusztuson bármilyen ételhez és italhoz” – magyarázta.

2021-ben az ország miniszterelnöke is értesült Ambaw történetéről, és megszervezte, hogy Dubajban kivizsgálják az orvosok. A Drew Binskyvel készített interjújában a 26 éves lány azt állította, hogy az orvosok semmit sem találtak. Bár azt nem említette, hogy megfigyelés alatt tartották-e, hogy valóban meg tud-e lenni étel és ital nélkül.

“Ez Isten műve, elfogadom” – jelentette ki a fiatal etióp nő, aki azt is állítja, hogy mivel 16 éve nem evett és nem ivott, ezalatt a vécét sem kellett használnia.

Korábban egy indiai jógiról derült ki, hogy több mint 70 éve nem eszik és iszik, ennek ellenére egyáltalán nem mutatkoztak rajta azok a tünetek, amelyeknek ennyi koplalás és vízhiány után kellene (kiszáradás, súlyveszteség, kimerültség és izomsorvadás). A helyiek által szent emberként tisztelt férfi emésztése egyáltalán nem működik, és a vécét sem használja.

(via)

Kiemelt fotó forrása: YouTube/@drewbinsky

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top