Elkészítették az ország legnagyobb hamburgerét, összesen 207 kiló. A hatalmas feladatra egy lajosmizsei hamburgerező csapata vállalkozott. Mint a Tények tudósításából kiderül, a húspogácsák egyenként is meghaladták a 40 kilót, még a forgatásukhoz is két ember kellett.
“Kettő darab húspogácsa lesz benne, egyenként 45-47 kilós húspogácsát kell elképzelni” – mondta el még az előkészületeknél Versegi Tamás, az M5 Burger&Grill nevű hamburgerező tulajdonosa.
A rekordot a lajosmizsei Szamócás Vásári Forgatagon állította fel az étterem, amely még tavaly döntötte el, hogy valami maradandót szeretne alkotni a street-food piacon. A rekordállításon kívül pedig azt is fontosnak tartották, hogy egy jó ügy mellé álljanak. A gigahamburger sorsáról a hamburgerező tulajdonosa mesélt: “A Máltai Szeretetszolgálatnak ajánljuk fel jótékony célból”.
A gigaburgerhez amúgy a helyi termelők szezonális terményeit használták fel, például az 50 centi átmérőjű sajtot a Melis testvérek készítették el 180 liter tehéntejből. Az óriási méretű bucit – ami több mint egy méter átmérőjű és 10 kiló súlyú volt – Szabi, a pék sütötte.
Rekordhosszúságú kolbászt készítettek már idén márciusban Sajóvámoson, órákon át töltötték tizennégyen. A 3972 méterével új Guinness-rekord született akkor. Pár napja palacsintakészítésből is meglett a rekord: 740 méteres palacsintakígyót tekertek Nyúlon. Tavaly szeptemberben pedig egy 2,3 négyzetméteres rántott húst készítettek Debrecenben, ami 150-szer lett nagyobb, mint egy normál méretű. Ezzel is világrekord született.