nlc.hu
Életmód
Megdőlt a szalonnasütés magyarországi rekordja

Megdőlt a szalonnasütés magyarországi rekordja – nem hiszed el, hányan ragadtak egyszerre nyársat!

A hamburgersütési rekord után a szabadtűzi szalonnasütés kategóriájában is új világrekord született szombaton.  Szántódpusztán megdőlt a szalonnasütés magyarországi rekordja. A sonline.hu beszámolója szerint 723 résztvevő sütött szalonnát egyszerre, ezzel nemcsak hazai, hanem világrekordot is állítva.

A szalonnasütés rekordkísérlete egyébként hosszú előkészületek és komoly szervezőmunka eredménye volt.

A történelmi esemény a Szántódpusztai Majorság 200 éves kápolnáját formáló tűzrakóhely körül zajlott. A major munkatársai három héten keresztül dolgoztak a tűzrakóhely előkészítésén. A meghirdetett időpontra a kialakított tűzrakó helyet fával gondosan megtöltötték és a rekorddöntő kísérletre érkezőket már tökéletesen izzó parázs várta a szalonnasütéshez, majd mindenki megsütötte a saját szalonnáját.

Az eddigi magyarországi rekordot amúgy a bekecsiek tartották. 

Rekordhosszúságú kolbászt készítettek már idén márciusban Sajóvámoson, órákon át töltötték tizennégyen. A 3972 méterével új Guinness-rekord született akkor. Pár napja palacsintakészítésből is meglett a rekord: 740 méteres palacsintakígyót tekertek Nyúlon. Tavaly szeptemberben pedig egy 2,3 négyzetméteres rántott húst készítettek Debrecenben, ami 150-szer lett nagyobb, mint egy normál méretű. Ezzel is világrekord született.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top