A sajtot szinte mindenki szereti. Ahány fajta, annyiféle íz, állag (és szag), miközben tápértéke is kiemelkedő: fehérjét, zsírt, kalciumot, foszfort, káliumot és B-12-vitamint is nagy mennyiségben tartalmaz, így a kiegyensúlyozott étrend részei. Bizonyos sajt félék ráadásul akkor is fogyaszthatók, amikor éppen fogyókúrázunk – írja az MSN.
A lap három dietetikus szakértőt is megkérdezett, mi a helyzet a fogyókúrázás közbeni sajt fogyasztással. Egybehangzó véleményük szerint
legalább ötféle olyan sajt létezik,
ami akár naponta fogyasztva sem zavar bele fogyókúrás terveinkbe, még laktóz érzékenység esetén sem. Ez az ötféle sajt pedig a feta, a parmezán, a mozzarella, a kecskesajt és a cottage cheese, ami egy oltóanyaggal, erjesztés és érlelés nélkül készülő sajtféle.