nlc.hu
Életmód
Így spórolj vendégként az esküvői szezonban

Lagziról lagzira jársz? Így spórolj az esküvőn vendégként

Dübörög az esküvőszezon, ami nemcsak a házasulandó párokat, de a meghívott vendégeket is megbillenti anyagilag. De ennek nem kell így lennie!

Itt vagyunk a hónap végén, amikor a szokásosnál jobban aggódunk a pénzügyeink miatt – ami amúgy is stresszforrást jelent gyakorlatilag mindannyiunk számára. De valamiért minden egyes ismerősöd úgy döntött, hogy idén köti össze az életét. A kettő kombinációja pedig odáig vezet, hogy nemcsak kábé az életedet is nehezen finanszírozod, de még mindenféle esküvői költséget is bele kell kalkulálnod a költségvetésbe. Még úgy is, hogy nem te házasodsz.

Ha a nyári programterved már most esküvőkből, lánybúcsúkból és egyéb drága mulatságokból áll, nem vagy egyedül. De szerencsére van remény a pénztárcád számára! És nem, nem az a megoldás, hogy nem mész el a lagzikba. Hoztunk néhány tippet, amivel csökkenthetsz az egyre gyűlő esküvői pénzhalmon.

Gardróbcsere

Ha egymillió esküvői meghívó díszíti a hűtődet, akkor már nyilván elkezdted tervezni, mit fogsz felvenni rájuk… és nem nagyon szeretnél outfitet ismételni. Nem muszáj azonban új ruhát venni minden alkalomra, pláne, ha baráti társasággal érkezel a legtöbb lagzira. Beszélj össze a barátnőiddel, és adjatok kölcsön egymásnak pár darabot.

Kifejezetten jó programot is csinálhattok belőle: mindenki elhozza az elegáns ruháit, válogattok, beszélgettek és iszogattok közben. Figyeljetek rá, hogy mindenkinek legyen legalább egy „új” szettje az esküvői szezonra. Az ékszerek, táskák, sőt, akár a cipők is bekerülhetnek a körforgásba!

Koszorúslányok

Jelenet a Koszorúslányok című filmből. (Fotó: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Ennek egy alműfaja az, amikor Vintedről és társairól rendelsz ruhát. Ha egyedül vagy hivatalos egy lagzira, vagy épp nem akartok egymás között osztozkodni, akkor olcsó megoldás lehet ez is. Hiszen nem kell aggódnod, hogy egy rakás pénzt kiadsz valamire, amit csak egyetlen alkalommal veszel fel. Nem szeretsz próba nélkül vásárolni? Akkor vedd meg azt az outfitet a boltban, majd add el!

Figyelj a szállásra

Ha ottalvós buli lesz, foglalkoznod kell a szállással is. Lehet, hogy az ifjú pár biztosít az ottalvásra lehetőséget, mert mondjuk egy hotelben lesz a nagy nap, de (még ha nagy szerencséd van és fizetik is a szobát) ne felejts el időben jelezni nekik, hogy igényelnél legalább egy ágyat. Mert hát limitált a férőhely egy szállodában is, és biztosan nem örülnél neki, ha máshol kéne drágább szobát foglalnod.

Amennyiben nincs kijelölt hely a násznépnek, de te a hajnalig tartó parti után kipihennéd magad a helyszínen, jó előre szerezz magadnak szállást: minél előbb foglalsz, annál jobb áron foghatsz ki szuper helyeket.

Másfajta nászajándék

Gyönyörűen írsz? Ajánld fel, hogy elkészíted az ültetőkártyákat. Jó érzéked van a virágokhoz? Állítsd össze a menyasszonyi csokrot és az asztaldíszeket. Szuper fotós vagy? Miért nem fényképezed te az esküvőt? A menyasszony és a vőlegény nagyra fogja értékelni, hogy gondolsz rájuk és megajándékozod őket az időddel, figyelmeddel és energiáddal. Jobban, mintha adnál nekik egy borítéknyi pénzt – hiszen a te szolgálatoddal ők is tudnak spórolni a nagy napjukon. Igazi win-win szituáció.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top