nlc.hu
Életmód

Esküvői vendégek a pokolból

„Kipukkasztotta az egyik kelléket, mert úgy tett, mintha az valamilyen szexuális segédeszköz lenne” – esküvői vendégek a pokolból

Sok minden sülhet el balul egy esküvőn, és gyakran a vendégseregben akadnak olyanok, akik belerondítanak az ifjú pár nagy napjába.

Egy Reddit-felhasználó nemrég arra kérte a többieket, osszák meg a legdurvább esküvői sztorijukat olyan vendégekről, akik tönkretették a fiatal pár napját. Persze először a saját történetét osztotta meg egyfajta kedvcsinálóként, pontokba szedte össze, mik történtek az ő esküvőjén. 

Először is az édesanyja egyik legjobb gyerekkori barátnője fehérben jelent meg, és zokon vette, amikor figyelmeztették, hogy ez nem illendő. Ugyan egy téli esküvőre felöltözni kihívás lehet, sokan voltak, akik nem erőltették meg magukat, és nem öltöznek az alkalomnak megfelelően, és rengetegen voltak, akik nem tartották magukat ahhoz, hogy a pár előre szólt, ez egy kütyümentes ceremónia és lagzi lesz.

Külön kiemelte azt a szülőt is, aki inkább maradt a helyén, ahelyett, hogy megnyugtatta volna hangosan síró gyermekét, miután az elesett, ahogyan azt is, hogy az anyósa panaszkodott az ülésrend miatt, és hogy egyes vendégek többszöri felszólításra sem hagyták el a helyszínt, és volt, aki nagyon gorombán viselkedett.

Talán nem meglepő, hogy rengeteg válasz érkezett, mintha nem lenne esküvő pokoli vendégek és dráma nélkül, a Bored Panda pedig ezek közül szemezgetett. Az egyik felhasználó elmesélte, hogy az egyik barátnőjének az édesapja egész nap morgott amiatt, mert az esküvőn ott volt a volt felesége, aki egyébként a menyasszony édesanyja, aki felnevelte, aki mindig mindenben támogatta, aki mindig mellette volt, amikor szüksége volt rá.

Fiatal pár esküvői vendégekkel

Fotó: Getty Images

Bizony, a közeli családtagok néha nem fogják vissza magukat, volt, aki arról számolt be, hogy nagynénje férje egyrészt megpróbált mindenkit megtéríteni, majd amikor már kellően részeg volt, lopni kezdett, a biztonsági őrök pedig kidobták. Mindeközben a nagynéni, aki éppen gyógyulófélben lévő alkoholista volt, részegen feküdt a földön és egy kutyával beszélgetett.

Az viszont kifejezetten vicces volt, hogy a szüleim egyik legrégebbi barátja egy zsemlét vágott a nagymamám fejéhez, mert nem állt be a szája a beszédek alatt. A felesége teljesen ledöbbent, én pedig adtam neki egy pacsit” – tette hozzá az ifjú feleség.

Az egyik legnagyobb tiszteletlenség az, ha alul- vagy túlöltözünk egy esküvőre, de a késés is tiltólistás, főleg, ha mi vagyunk az örömszülők.

„Szóval a szüleim elmentek a volt cserediákunk esküvőjére Norvégiába. A menyasszony apja vitte el őket a templomba, de közben meg akart mutatni néhány helyi nevezetésseget, amibe nagyon belejött. Anyám néhányszor aggódva megkérdezte, hogy nem késnek-e, mert ő úgy tudta, hogy a szertartás 2 órakor lesz, de az apám ragaszkodott hozzá, hogy 3 órakor, és az örömapa sem izgult különösebben.

Három előtt tíz perccel érkeztek a templomhoz, pont időben ahhoz, lássák a menyasszonyt, amint könnyek között, sírva vonul ki a templomból, az apja lemaradt a saját lánya esküvőjéről, ami valóban kettőkor kezdődött.”

És hát tévedni emberi dolog, de azért kár tagadni, piszok kínos helyzetek alakulhatnak ki miatta. „A férjem testvére férjhez ment. A fogadáson a nagynéni, aki egy katolikus apáca, szeretett volna elmondani egy imát, és megáldotta a párt, Owent és Kathy-t. Ez mind nagyon szép, csak éppen a vőlegény volt feleségét hívták Kathy-nek. A férjem és én egymásra néztünk, hogy biztosan jól hallottuk-e, valóban rossz nevet mondott-e.”

Alkoholt ugye csak mértékkel fogyasztunk, de az esküvökön, lagzikon ehhez nagyon kevesen tartják magukat, ami elég kellemetlen pillanatokhoz, sőt, komoly sérülésekhez is vezethet.

„A legjobb barátom esküvője. A vőlegény apja és nagybátyja berúgott, és elkezdett táncolni a menyasszony körül nagyon sokat sejtető módon. Elküldöm az egyik koszorúslányt, hogy kerítse elő a vőlegényt, de ő nyomtalanul eltűnt. Sikerült felhívni magamra a vőlegény apjának a figyelmét, aki ezt kihasználva megfogta a fenekemet.

Közben a nagybácsi elkezdi ölelgetni és fogdosni a menyasszonyt. Megragadja, felteszi az asztalra és pénzt dobál neki, hogy táncoljon. Mivel a lány nem hajlandó, felmászik vele az asztalra, de az eltörik alatta.  A barátom jól van, de a nagybácsi biztosan nem, mindenhol vér van. Megjelenik a vőlegény és kórházba viszi a bácsit. Mindenki más hazamegy. A menyasszony és én felszedünk annyi üveg bort, amennyit csak bírunk, és az este hátralévő részét a kocsijában töltjük iszogatva és cigizve.”

Padlót fogott egy esküvői vendég

Fotó: Getty Images

Egy másik felhasználó is megosztotta saját történetét egy hasonló helyzetről. Mint írta, az esküvőre meghívták anyósáék családi barátait, egy anya-lánya párost, akik már a lagzi előtt felöntöttek a garatra, pedig figyelmeztették őket, hogy viselkedjenek, mert korábban már rengeteg korábbi családi eseményt tettek tönkre.

„Hangosan veszekedtek egész éjszaka egymással és a többi családtaggal, a lány tánc közben a DJ-pult előtt tette magát, és kipukkasztotta az egyik felfújható fotós kelléket, mert úgy tett, mintha az valamilyen szexuális segédeszköz lenne. Nemrég újra találkoztam velük az anyám 60. születésnapján. Mindkettőjüket hazaküldték, miután az anya részegen kivitt egy asztalt, a lány pedig hangosan veszekedett a pasijával.”  

Nem kell, hogy minden tökéletes legyen

Az eredeti posztoló szerint azért lett olyan népszerű a felvetése, mert szórakoztató megosztani történeteket olyan emberekről, akik figyelmen kívül hagyják a társadalmi normákat, különösen, ha olyan hivatalosabb, formálisabb eseményről van szó, mint mondjuk egy esküvő. Szerinte egyébként a legtöbben tudják, hogyan kell viselkedni, de úgy döntenek, ez akkor és ott nem érdekli őket, de persze vannak olyanok is, tényleg nincsenek tisztában az alapvető viselkedési szabályokkal.

Hozzátette, a párok számára ez életük (egyik) legfontosabb napja, pénzt, időt, energiát áldoznak rá, a vendégek részéről így az lenne a minimum, hogy abban a pár órában, amíg az esküvő és a lagzi tart, megpróbálnak tiszteletteljesen viselkedni. És mit lehet tenni, ha valaki nem képes erre, szerinte a helyszínen érdemes kerülni a konfrontációt, inkább élvezzük ki ezt a napot, utána bőven lesz idő arra, hogy a fiatal pár sztorizgasson arról, mennyire vállalhatatlanok voltak egyes vendégek.

Ha pedig nagy balhé lenne, akkor bízzuk meg a közeli családtagjainkat és barátainkat, esetleg az esküvőszervezőt, ha ott van az eseményen, hogy intézkedjenek helyettünk. Egyúttal arra is figyelmeztette a házasulandó párokat, hogy

nincs olyan, hogy tökéletes esküvő, valami mindig becsúszik, ezért nem érdemes rágörcsölni a kelletténél jobban, és koncentráljunk inkább a jó és szép pillanatokra. 

Persze valamennyire azért érdemes felkészülni, megelőző lépéseket tenni. Például amikor összeállítjuk a vendéglistát, akkor lehet, hogy érdemes lehagyni azokat, akik miatt már korábban is kínos helyzetbe kerültünk, akik miatt rendszeresen fáj a fejünk. Ha valami oknál fogva nem tehetjük meg, hogy nem hívjuk meg őket, akkor lehet, hogy érdemes az esküvő előtt egy baráti beszélgetés keretében elmondani, hogy hol húztuk meg a határt, vagy őszintén felvilágosítani arról, miért nem szeretnénk, ha mégis ott lennének a nagy napon. Igen, ez nem egyszerű feladat, ügyesnek kell lennünk, hogy ne legyen belőle túl nagy sértődés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top