nlc.hu
Életmód
Árpa Attila az öregedésről

Árpa Attila: „Olyan világban élünk, ahol a temetők tele lesznek gyönyörű szép emberekkel”

A színésznek muszáj mindig finomítania a külsején, miközben rég elfogadta már, hogy bizony az idő felette is eljár.

A mai világban rengeteg eszköz van arra, hogyan állítsuk meg az öregedést, még akkor is, ha ez lehetetlen. Ugyan ősidők óta megérinti az embereket, ha megjelennek az első ráncok és ősz hajszálak, korábban nem igen adódott lehetőségük arra, hogy egyből kés alá feküdjenek. Ma már hiába rohanhatna bárki a plasztikaisebészetre, nem mindenki szeretne felvenni egy új arcot, például Árpa Attila sem. 

Árpa Attila

Fotó: RTL

A színész-producer elismeri, szakmája megkövetel némi csiszolást a külsején, de többre maga sem hajlandó. „Egyrészt ez egy nagyon jó demagóg magyarázat a részemről, hogy szakmailag muszáj, hogy így nézzek ki… Tehát nem azért festem a hajamat, mert nem vállalom fel az ősz hajszálaimat, hanem mert egy szerepre úgyis befestik. Ami egyébként igaz! Most is be van festve – mondta Garami Gábor Klasszik című YouTube műsorában, amit a story.hu szemlézett. – Azt sem tudom már, hogy néznék ki, ha nem lenne befestve, mert szinte minden szerepre a produkció befesti. Nyilván az ember ápolja magát, észreveszi azt, ha nagyobbak a ráncok, nagyobbak a karikák, gondolkodik azon, mit csináljak, mivel kenjem magam, vagy hallgassak a többiekre, akik azt mondják, hogy a férfiaknak ez jól áll… Szóval foglalkozni foglalkozok az idősödéssel, mondom, már csak szakmailag is, azért mégiscsak valahogy ebből élek mint színész, mint képernyőn lévő ember.

Hozzáteszi, nincs kétségbeesve, hiszen már túl van azon, hogy megjelent az első ránc és őszhajszál.

Talán 44-45 éves lehettem, amikor volt egy kis pánik bennem, amikor az első ősz borosták megjelentek, és nem értettem, mi történik, és mi rosszat ehettem előző este. Most azzal foglalkozom, hogy a szinten tartáshoz mi kell, hogy lelassítsam tulajdonképpen az öregedést, ami a külsőről szól, a belsőt úgysem lehet. Az időt nem lehet megállítani. Azt tudjuk csinálni, hogy a lehetőségekhez képest próbálunk jól kinézni. Olyan világban élünk, ahol a temetők tele lesznek gyönyörű szép emberekkel… Mert hiába szabatod szépre az arcodat, tünteted el a ráncokat, meghalni meg fogsz úgyis előbb-utóbb, csak lehet, rohadt jóképű leszel…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top