nlc.hu
Életmód

Idősödő nők lifehackjei

10 hasznos lifehack, amit érdemes eltanulni az idősödő nőktől

Idősebb nők: Milyen módszereket ajánlotok arra, hogy gondoskodjunk magunkról és könnyebbé tegyük a dolgokat, ahogy múlnak az évek? – tette fel a kérdést a Reddit közösségi oldal egyik felhasználója nemrégiben. Íme, a leghasznosabb válaszok!

Íme 10 hasznos lifehack idősödő nőktől a náluk valamivel, vagy épp sokkal fiatalabbaknak!

1. A pénzügyi stabilitás nagyon fontos. Igyekezz már most elkezdeni félretenni öreg napjaidra!

2.  Hidratálj mindennap, tetőtől talpig, nincs kifogás! Az idősödő bőröd meghálálja majd.

Idősödő nő

Fotó: Getty Images

3. Ügyelj a fényvédelemre! Ha egész évben védekezel a káros sugarak ellen, az nem csupán fiatalosabban tartja a bőrödet, de a bőrrák megelőzését is elősegíti.

4. Feküdj le időben és aludj eleget! Sokkal jobban érzem magam, ha rendszeresen ugyanabban az időpontban fekszem le és könnyebben megy a felkelés.

5. Ápold a barátságaidat! Akkor is, ha párkapcsolatban, házasságban élsz és gyerekeid is vannak! Barátokra minden életkorban és élethelyzetben szükséged van. Ráadásul minél idősebb leszel, annál értékesebbé válnak azok a barátok, akik az életed korábbi szakaszaiban ismertek már.

Barátnők

Fotó: Getty Images

6. Szeresd a tested úgy, ahogy van! Tudod, ki az, aki biztosan úgy gondolja, hogy most jól nézel ki? A 10 évvel későbbi éned. Ez a test, amellyel szemben talán túlságosan kritikus vagy, valószínűleg olyan, amire a jövőben szeretettel fogsz gondolni. Bánj vele jól már ma!

7. Mozogj rendszeresen! Nem feltétlenül kell edzőterembe járnod vagy maratonokat futnod. Keresd meg azt a mozgásformát, ami belefér az életedbe és örömet is okoz. Ez akár a napi séta is lehet, vagy épp a reggeli torna. A lényeg, hogy csináld!

8. Igyál kevesebb kávét és alkoholt és több vizet!

9. Szabadulj meg azoktól a dolgoktól, amikre nincs szükséged! Ami szemétre való, dobd ki, ami másnak még hasznos lehet, ajándékozd vagy adományozd el! De ne tartogasd és kerülgesd feleslegesen!

10. Nézz körül az otthonodban, különösen, ha te vagy a tulajdonosa, és készíts egy listát a jövőbeni tennivalókról, hogyan szeretnéd az elkövetkezendő 5-10-15 évben szebbé, komfortosabbá, biztonságosabbá tenni azt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top