nlc.hu
Életmód
Eltitkolta feleségétől, hogy vazektómián esett át

„A férjem titokban elköttette magát, miközben babával próbálkoztunk” – egy feleség őszinte vallomása

Egy édesanya nemrég őszintén mesélt arról, hogy férjével nagyon szerettek volna egy második gyermeket, így közel két éven át próbálkoztak, hogy megfoganhasson gyermekük. Csak később derült ki, hogy a férj ekkor már átesett egy vazektómián.

Hallhattunk már olyan történeteket, amelyben egy félresikerült vazektómia a házaspár egész életét megváltoztatta, de olyan beszámolót is olvashattunk, ami azt részletezte, hogy a férfi azért kötette el magát, hogy feleségének ne kelljen több fogamzásgátlót szednie. A következő történetet azonban mérhetetlen szomorúság és csalódottság hatja át. Egy édesanya nemrég őszintén mesélt arról, hogy miként rendült meg mindössze pár másodperc alatt bizalma férjében és hogyan kellett meggyászolnia a még meg sem született gyermekét. 

A harmincas éveiben járó pár már négy éve volt házas és látszólag egy jól működő, harmonikus és boldog párkapcsolatban éltek. Az édesanya – akit nevezzünk Jessicának – és férje, már a kapcsolatuk elején is arról ábrándoztak, hogy egy napon majd nagycsaládosok boldog életét szeretnék élni, vagyis legalább négy gyermeket terveztek. Jessica nem sokkal az esküvő után teherbe is esett kislányukkal, akit Joynak neveztek el. 

Egy édesanya a kisbabájával

A fotó illusztráció! (Fotó: Pexels)

Jessica szerint férje csak úgy büszkélkedett az egészséges és gyönyörű kisbabájukkal. Az édesanya azt mondja, hogy habár a terhessége alatt észrevette, hogy Chris egyre jobban távolodik tőle, semmi más jel nem sugallta felé, hogy bármi probléma lenne a házasságukban. Az aggodalom felhői pedig végképp eltűnni látszódtak, amikor a második gyereket tervezték.

Úgy tűnt, hogy Chris nagyon lelkes” –  mesélte az édesanya a Mirrornak, majd folytatta: „Még egy alkalmazást is letöltött a termékenységi ciklusom nyomon követésére, hogy a legtöbbet hozhassuk ki az ovulációmból.”

Hat hónap sikertelen próbálkozás után kezdett el gyanakodni

Jessica hangot adott az aggodalmainak, azonban férje biztosította róla, hogy minden rendben lesz és a kisbabájuk is hamarosan úton lesz. Az édesanya megpróbált türelmes lenni, azonban az ezt követő két évben sem jártak sikerrel. A pár ez idő alatt számos orvost felkeresett, azonban továbbra sem jöttek rá, hogy mi lehet a probléma.  Ekkor már gyanús lehetett, hogy Chris reakciójából áradt a nyugalom. „Csak annyit tehetünk, hogy próbálkozunk” – összegezte. 

Felesége ekkor úgy döntött, hogy a kezébe veszi az irányítást és arra kérte férjét, hogy keressen fel egy meddőségi szakembert. 

„Dühös lett, és azt mondta, hogy vele biztos nincsen semmi baj “– emlékezett vissza Jessica, aki ekkor már sejtette, hogy valami más bújik meg a háttérben. Mivel egyikük telefonját sem védte jelkód, bármikor bele tudtak nézni abba. Az édesanya egy nap úgy döntött, hogy átnézi férje híváslistáját és naptárát. 

„Észrevettem, hogy nyolc hónappal Joy születése után kivett egy szabadnapot. Átnéztem a hívásnaplóját is, amelyben feltűnt, hogy a szabadságát megelőző héten egy irodai telefonszámot hívott. Amikor rákerestem a Google-ban a számra egy vazektómiával foglalkozó intézet elérhetőségét dobta ki. Nem hittem el, amit láttam. Teljesen lefagytam és pánikba estem.”

A látottak után persze azonnal kérdőre vonta párját, aki hosszas hebegés-habogás után végül beismerte, hogy valóban átesett a vazektómiai műtéten.

Azt mondta, hogy a gyermekvállalás sokkal nehezebb falat számára, mint azt elsőre gondolta volna. 

„Nem tudtam elhinni. Összepakoltam a saját és a kislányom ruháit, majd eljöttem anyukámhoz. Nem tudom, hogy mitévő legyek. Nem tudom elhinni, hogy a kislányom egyedül fog felnőni, ahogyan korábban én is tettem.”

Az édesanya nem tudja hogyan kezelje férje hazugságát, éppen ezért a közösségi médiában kért segítséget. A kommentek alapján szinte mindenki egytől egyig azon a véleményen volt, miszerint Chris viselkedése megbocsáthatatlan. 

„Csak állt és végignézte, hogy az, akit állítólag szeret milyen szenvedésen megy keresztül. Ez a legnagyobb önzés a világon” – írta az egyik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top