nlc.hu
Életmód
A Bajnokok Ligája döntőjébe jutott a magyar csapat

„Tényleg a szívünket-lelkünket beletettük” – a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott a Győr kézilabda csapata

Megrendezésre került a Bajnokok Ligája négyes döntője, amelynek első napján a győri együttes mérette meg magát a Ferencvárost kiejtő dán csapattal. A magyar csapat biztosította helyét a döntőben, így nagy az esély rá, hogy öt év után ismét aranyéremmel fejezhetik be a szezont. A játékosokat arról kérdeztük, hogy hogyan vágnak bele a mindent eldöntő mérkőzésbe.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, április végén a Ferencváros és a Győr női kézilabda csapata a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében küzdött meg a Final Fourba jutásért. A tavalyi év volt az első, hogy két magyar együttes szerepelt a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata között. A Fradi kézilabda csapata ugyan nem jutott tovább, azonban a hétvégén megrendezett négyes döntő szombati elődöntőjén a Győri Audi ETO KC léphetett pályára és képviselhette hazánkat. A Final Four első napján a győri együttes mérette meg magát a Ferencvárost kiejtő dán csapattal, az Esbjerggel. Mondani sem kell, hogy a tét hatalmas volt, hiszen ennek a mérkőzésnek az eredményétől függött az, hogy a magyar klub esélyes lesz-e az aranyéremre. 

Egy idegtépő meccs után a győri csapat biztosította helyét a döntőben

A négyes döntő a budapesti MVM Dome-ban került megrendezésre, és talán nem túlzás azt állítani, hogy a csarnok szinte felrobbant, a szurkolók pedig egy emberként kántálták a magyar együttes nevét. Ez volt a hetedik alkalom, hogy a győri kézilabda csapat találkozott az Esbjerggel, a magyar csapat pedig ezúttal sem okozott csalódást, hiszen egy rendkívül kiélezett mérkőzés után 24-23-ra megverték a dánokat. 

Az utolsó másodpercekben dőlt el a Győr döntőbe jutása

Az utolsó másodpercekben dőlt el a Győr döntőbe jutása (Fotó: EHF/Uros Hocevar)

„Tényleg a szívünket-lelkünket beletettük”

A teljes mérkőzés alatt egy fizikailag és mentálisan is kimerítő harcot láthattunk a játékosoktól. A meccs első néhány percében érezhető volt némi bizonytalanság, ami nem csoda, tekintve, hogy mekkora tétje volt ennek a mérkőzésnek. Még nézőként is hidegrázós, idegtépő pillanatokat élhettünk át nem beszélve a sportolókról, akik a 60 perces játékidő alatt fej-fej mellett küzdöttek a döntőbe jutásért. Győri-Lukács Viktóriát, a Győri Audi ETO KC jobbszélsőjét, és Szöllősi-Schatzl Nadine balszélsőt arról kérdeztük, hogy a pályán hogyan tudták kizárni a rájuk nehezedő nyomást, továbbá mentálisan hogyan kezelték ezt a téthelyzetet. 

„Nagyon izgatottak vagyunk, hiszen az egész szezonban erre a hétvégére készültünk, arra vágytunk, hogy itt lehessünk. Amikor elkezdődik az első mérkőzés, pontosabban az első pár perc, akkor realizálni kell azt, hogy mostmár mindent bele kell adni. Tényleg mindegy, hogy fáradt vagy-e, mindegy, hogy fáj-e. Két nap és utána vége a szezonnak, ez a két nap pedig nagyon fontos” – összegezte a jobbszélső az nlc-nek. 

Szöllősi-Schatzl Nadine hozzátette, miszerint volt egy periódus ami a dán csapatnak kedvezett, azonban nagyon sokat számított, hogy a két félidő alatt egy másodpercig sem fordult meg a fejükben az, hogy nem tudják megnyerni a mérkőzést. 

Végig hittünk benne, hogy a mérleg felénk billen, még az utolsó tizedmásodpercben is. Azt gondolom, hogy ott pedig mindenki kiugrott a bőréből

– meséli az olimpiai kvótás Nadine, akinek ez lesz az utolsó szereplése a győri színekben. A klub még januárban jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg a balszélső szerződését, így Nadine a következő szezonban a Budaörs csapatát erősíti majd. A klubnál töltött pályafutásának pedig nem is lehetne szebb lezárása annál, mintha egy aranyéremmel távozna a stadionból. A kézilabdázó arról is mesélt, hogy milyen érzés volt pályára állni úgy, hogy ez lesz az utolsó négyes döntője a győri csapattal. 

Szöllősi-Schatzl Nadine

Szöllősi-Schatzl Nadine (Fotó: Facebook/Győri Audi ETO KC)

„Szeretném minden percét kiélvezni. Most is nagyon élveztem az egész atmoszférát így, hogy a nézők, a család, és a barátok is itt vannak. Nagyon remélem, hogy a bronz, illetve az ezüst mellé még egy-egy aranyéremmel is ezt meg tudjuk koronázni. Azokért a csapattársaimért is szeretnék nyerni, akik ugyanúgy elhagyják a klubot, vagy befejezik pályafutásukat. Ez méltó befejezés lenne” – fűzte hozzá. 

Ezen a szinten már az dönt, hogy a verseny napján ki milyen formában van

Mivel az elmúlt években a magyar, illetve a dán csapat is már több alkalommal találkozott felmerülhet a kérdés, hogy vajon tudnak-e egymásnak újat mutatni. Ahogyan arról korábban már a Ferencváros játékosa is beszámolt, ez sokkal inkább egy mentális harc, mintsem fizikai. 

„Itt azt gondolom, hogy azon múlik, hogy kinek van jobb napja, mivel azzal tisztában vagyunk, hogy mit tudnak az ellenfél játékosai, illetve kulcsjátékosai. Valamikor tudjuk nagyon jól, hogy mit fog csinálni az ellenfél, de ha olyan erőben van, vagy éppen tényleg olyan napja van, akkor meg tudja csinálni. Persze ez fordítva is igaz” – mondja Nadine. 

Győri-Lukács Viktória egyetértett csapattársával. Hangsúlyozta, hogy két nagyon jó csapat találkozott, ebben az esetben pedig a játékosok napi formája nagyon sokat számít, hiszen a 60 perc alatt kiemelkedő teljesítményeknek lehettünk szemtanúi. 

„Tényleg a szívünk-lelkünket beletettük, a győzelemhez pedig arra a több ezer szurkolóra is szükség volt, akik fent ültek a lelátón. Azt gondolom, hogy az volt a sikerünk kulcsa, hogy szívvel lélekkel küzdöttünk” – mesélte boldogan a szintén olimpiai kvótás Viki. 

Győri-Lukács Viktória

Győri-Lukács Viktória (Fotó: Facebook/Győri Audi ETO KC)

Kicsivel több, mint 24 órájuk van regenerálódni

A vasárnapi döntőben a Győri Audi ETO KC és a német Bietigheim csapata között dől el, hogy ki lesz az idei aranyérmes. A magyar csapat utoljára öt évvel ezelőtt lett bajnok, azonban nagy esély van rá, hogy a dobogó legfelső fokán láthatjuk majd őket. Az együttesnek kevesebb, mint 24 órája van arra, hogy minden erejüket összeszedjék és az utolsó lélegzetvételig küzdjenek a döntőben. 

Azt tudom, hogy a regenerációt már most el fogjuk kezdeni, utána pedig a lelkivilágunkkal és a technikával is foglalkozunk

– mesélte Viki a mérkőzés után.

Az olimpiai kvótás Nadine azt is hozzátette, miszerint törekednek arra, hogy minél rövidebb idő alatt minél többet tudjanak regenerálódni. 

„Már figyeljük, hogy mi történik a másik mérkőzésen, illetve regeneráción lesz a hangsúly. Megpróbálunk rövid a idő alatt minél többet regenerálódni, akár masszázzsal, alvással, pihenéssel, aztán meglátjuk, hogy mi lesz.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top