nlc.hu
Sztárok

Akkor és most: Görbicz Anita 17 évesen

Így nézett ki Görbicz Anita, amikor 17 évesen debütált a profik között

Görbicz Anita ma ünnepli a 40. születésnapját.

Görbicz Anita 2020 végén jelentette be, hogy a szezon végén befejezi profi pályafutását. A 233-szoros válogatott magyar kézilabdázó rengeteg sikert könyvelhetett el magának az évek során: öt EHF Bajnokok Ligája-győzelmet és egy világbajnoki ezüstérmet is szerzett, nem beszélve a számos magyar bajnoki-és kupaaranyról. A karrierje végén visszavonultatták 13-as mezszámát, valamint egy szektort is elneveztek róla a győri sportcsarnokban. Nem kis elismerés továbbá, hogy 2021 nyara óta ő a klubelnök. 

Görbicz Anita tízévesen kezdett el kézilabdázni, hét évvel később pedig már a felnőttek között is lehetőséget kapott. Az utánpótlásban is eredményes volt: 2001-ben junior világbajnoki ezüstérmet szerzett.

Akkoriban így festett:

Görbicz Anita 2001

Második lett a csapat a junior világbajnokságon (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Sikert sikerre halmozott ő és a klubcsapata is, nem beszélve a válogatottról, amelynek hosszú évekig ő volt a csapatkapitánya. 2017. december 10-én, miután a magyar válogatott a világbajnokságon kiesett a nyolcaddöntőben, bejelentette, hogy visszavonul a válogatottságtól – ez sokakat meglepett, többen azt gondolták, hogy egyszerre vonul majd vissza a nemzeti-és klubcsapatától.

Görbicz Anita 2017

2017-ben visszavonult a válogatottól (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A kézilabdázó nemcsak a sportban, de a magánéletében is sikeres. Anita és párja, Vincze Ottó sokáig titkolták a szerelmüket, majd egy nyilvános megjelenéssel tudatták, hogy együtt vannak – ez 2011-ben volt. Három évvel később bejelentette, hogy gyereket vár, a volt focistával közös kisfia, Boldizsár 2015. június 8-án született meg, Anita pedig pár hónappal később már ismét klubcsapata rendelkezésére állt.

Pályafutása lezárása után tavaly nyáron bejelentette, hogy ismét anyai örömök elé néz, úton van a második gyermekük. „Újabb taggal bővül az ETO – Család. A Győri Audi ETO KC elnöke, Görbicz Anita ismét anyai örömök elé néz. A klubvezető párjával, Vincze Ottóval második gyermeküket várják, akinek érkezése 2022. október végén várható. A világ legjobbjának is megválasztott kézilabdázó első gyermeke, Boldizsár 2015 nyarán született. Görbicz Anita elnök asszonynak jó egészséget és nyugodt babavárást kívánunk!” – írták a győri klub honlapján.

Nem sokkal később kiderült, hogy ismét fiút várnak, tavaly ősszel pedig megszületett második gyermekük, aki a Domonkos nevet kapta. „Újabb taggal bővült az ETO-család, hiszen a Győri Audi ETO KC elnöke, Görbicz Anita ma hajnalban, azaz 2022. október 22-én életet adott második gyermekének, Vincze Domonkosnak. A kisfiú 52 centiméterrel és 4110 gramm súllyal érkezett meg. Az édesanya és a baba is jól vannak. Gratulálunk Görbének, és természetesen Vincze Ottónak is, jó egészséget kívánunk az egész családnak!” – írták a közleményben.

A sportoló az utóbbi időben nagyon keveset posztolt a közösségi médiában, első gyermekével ellentétben a másodikat még sosem mutatta meg a követőinek. Ennek ellenére a róla szóló hírek alapján biztosak lehetünk benne, hogy az életében egyensúlyban van a karrier és a család – utóbbira sokkal több időt szentel, mint amikor még profi játékos volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top