nlc.hu
Életmód
Kánikula: autóba zárt kisgyerek

Meghalt egy kétéves kislány, mert a kánikulában az autóba zárták

A kánikulában felforrósodott járműben halt meg egy kislány, az édesapját azonnal letartóztatták Arizónában.
Kisgyerek az autóban

A gyermek apját, a 37 éves Christopher Scholtestet július 12-én, pénteken délelőtt vették őrizetbe. Gyilkossággal és gyermekbántalmazással vádolják.

A rendőrök július 9-én, kedden, nem sokkal délután 4 óra után mentek ki a Scholtest családhoz, mivel egy járműben hagyott, semmire nem reagáló gyermekről kaptak bejelentést. A hőmérséklet egyébként 42-43 fok volt azon a napon.

Az első kihallgatás során a családfő azt mondta a rendőröknek, hogy bekapcsolva hagyta  a klímát az autóban, és azért hagyta a gyereket a gépkocsiban, mert nem akarta felébreszteni az alvó lányát.

Kb. 2 órával később hazaérkezett a munkából az édesanya is, és az elképesztően felforrósodott autóban talált rá a kislányra, aki ekkor már nem reagált semmire, és az autóban sem járt a klíma. Az asszony azonnal hívta a mentőket, de addig is próbálta újraéleszteni a gyereket. A kiérkező mentők a Banner Egyetemi Kórházba szállították, ahol már csak a kislány halálát tudták megállapítani.

A rendőrök később házkutatási paranccsal jelentek meg a családnál, és megnézték az utcában található kamerák felvételeit is. A nyomozók szerint a kislány 3 órát lehetett az autóban, ez pedig elég volt ahhoz, hogy letartóztassák az apát. 1998 óta több mint 960 gyermek halt meg azért az Egyesült Államokban, mert a kánikulában az autóban felejtették.

Nemrég egy magyar lány beszélt nekünk arról, hogy szülei a forró autóban hagyták, amikor a Balatonnál nyaraltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top