nlc.hu
Életmód
Kevesebb mint egy centin múlt Trump élete - megszólalt az orvosa

Kevesebb mint egy centin múlt Trump élete – megszólalt az orvosa

Gyógyul a republikánus párt elnökjelöltjének a füle.

Szigorított biztonsági intézkedések közepette tartotta Donald Trump választási gyűlését szombaton Michigan államban, az elsőt az után, hogy egy héttel korábban merényletkísérletet hajtottak végre ellene. Mint az MTI írja, a Grand Rapids városában tartott választási eseményt – szemben a július 13-i nagygyűléssel – zárt csarnokban rendezték.

Trump a beszédének elején felhívta a figyelmet arra, hogy szinte percre pontosan egy héttel korábban történt a fegyveres támadás a Pennsylvania állambeli Butlerben tartott nagygyűlésen, egyben köszönetet mondott a merényletkísérlet után érkezett jókívánságokért, valamint a gyors ellátásért a helyi kórházban. Úgy fogalmazott, hogy csakis “isteni kegyelemből” állhat ott egy héttel később Michigan államban.

Megemlékezett Corey Comperatore-ról, aki a közönség tagjaként a lövöldözésben életét vesztette, hősnek nevezve a korábbi tűzoltót.

Elnökké választása esetén:

-Ismét határozott fellépést ígért az illegális bevándorlással szemben.

-Megroppantja az úgynevezett “migránsbűnözést”, azaz az illegálisan az országban tartózkodók által elkövetett bűncselekményeket.

-Kölcsönösséget ígért a Kínával szemben követett vámpolitikát illetően.

-Kilátásba helyezte, hogy megvonja a kereskedelemben 2000-től alkalmazott legnagyobb kedvezmény elvén alapuló státuszt (most-favored-nation status) az ázsiai gazdasági versenytárstól.

Nyilatkozott az orvosa

Trump lőtt sebesülésével kapcsolatban közleményben adott tájékoztatást Ronny L. Jackson volt elnöki orvos – számolt be az MTI -, aki az elmúlt egy hétben felügyelte a kezelést. Arról számolt be, hogy a Butlerben elkövetett merényletkísérlet során:

a golyó Donald Trump jobb fülének felső részét találta el, amelyen két centiméteres sebet vágott. Az orvosi leírás szerint a golyó kevesebb mint egy centiméterre volt attól, hogy elérje a koponyát.

Beszámolt arról is, hogy a sebesülést követően jelentősebb vérzés lépett fel, és a teljes felső fülön duzzanat keletkezett, ami mostanra megszűnt, és a gyógyulás megfelelően halad.

Kiemelt fotó: Andrew Harnik/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top