nlc.hu
Életmód
Nagypapák bandája Japánban

Lekapcsolták a nagypapák bandáját Japánban

Nyugdíjas betörőket fogtak el Japánban. A háromfős banda együttes életkora 227 év.

Meglepődtek a japán rendőrök, amikor kiderült, hogy a szapporói házakat fosztogató betörőbanda nyugdíjasokból áll. Számlájukon vagy egy tucat betörés van, mindenhonnan ékszereket, pénzt és whiskyt vittek el.

japán rendőrautó

A japán rendőrök is meglepődtek (Fotó: Getty Images)

A 88 éves Hideo Umino, a 70 éves Hidemi Matsuda és a 69 éves Kenichi Watanabe állítólag a rács mögött találkoztak, és szabadulásuk után döntöttek úgy, hogy összefognak a hatékonyabb bűnözés érdekében.

A rendőrség közleménye szerint a három agg bűnöző pontosan kiosztotta maguk között a szerepeket. A 88 éves Hideo Umino követte el a betöréseket, Matsuda volt a menekítősofőr, Watanabe pedig az ellopott áruk értékesítéséért volt felelős.

A rendőrség azután kezdte meg a nyomozást, hogy az egyik feltört ház tulajdonosa értesítette őket. A térfigyelő kamerák felvételeit ellenőrizve és az ellopott áruk felkutatása után megdöbbenve tapasztalták, hogy a bűncselekményeket a három idős ember követte el, akiket a rendőröknek kellett fizikailag támogatniuk letartóztatásuk során.

Amikor a három idős bűnözőt kihallgatták, azzal védekeztek, hogy a „megélhetésükért” loptak – írja az OddityCentral.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top