nlc.hu
Életmód
Gyónni akart, de a segélyvonalat hívta, mert nem talált papot

Gyónni akart, de a segélyvonalat hívta, mert nem talált papot

A segélyhívó munkatársa értetlenül állt a helyzet előtt.

Elment a misére, de amikor gyónni akart, nem találta a papot, ezért felhívta a 112-t egy nő – számolt be a Tények. „Eljöttem a templomba, végighallgattam a misét, hogy utána gyónhassak, és erre a pap lelépett” – ezzel a meghökkentő panasszal hívta fel a segélyvonalat. Erre a diszpécser felsorolta neki, hogy milyen ügyekkel kapcsolatban kereshetik őket: „Itt mentőt, tűzoltót, rendőrt lehet értesíteni, papot sajnos nem tudok.”

Ekkor az események váratlan fordulatot vettek: előkerült a pap, így a kezdetben csalódott telefonáló rögtön bontotta is a vonalat.

Nem ez volt az első olyan helyzet, ami megdöbbentette a központ munkatársait. Évente többmillió ember tárcsázza őket a feleslegesen, eközben azonban hátráltatják a munkájukat.

„Kétféle segélyhívó van. Egyrészt az, aki szórakozik. Ez a rosszabb. És vannak olyanok, akik nem értik, nem tudják, hogy a segélyhívó rendszer mire szolgál, milyen típusú segítséget lehet kérni” – hangsúlyozta Dr. Bóna Gyula, a miskolci hívásfogadó központ osztályvezetője.

Azok, akik feleslegesen hívják fel a 112-t, nem csak több százezer forintos bírságra számíthatnak, hanem azokat is veszélyeztetik, akik tényleg bajban vannak.

Nemrég beszámoltunk egy ugyancsak abszurd esetről, amikor egy férfi a tüzelő tacskójára akarta kihívni a tűzoltókat, ezért tárcsázta a segélyhívót. Ám az is előfordult már, hogy valaki pizzát akart rendelni a 112-n.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top