nlc.hu
Életmód
Piacra dobták a látássérült Barbie babát

Piacra dobták a látássérült Barbie babát

Magyarországon is kapható lesz.

Bemutatta Mattel a legújabb Barbie Fashionista babát, az első látássérült Barbie-t, amellyel a társadalmi szolidaritás is szerepet kap a legkisebbek körében.

A Mattel szeretné, hogy minden gyerek megtalálja a hozzá legjobban hasonlító Barbie babát

A Mattel szeretné, hogy minden gyerek megtalálja a hozzá legjobban hasonlító Barbie babát

A Mattel az Amerikai Vakokért Alapítvánnyal együttműködve alkotta meg az új babát, hogy hűen ábrázolja a látássérültek közösségét:

  • A vak Barbie textúrázott, élénk színű ruhát és kiegészítőket kapott, hogy a gyerekek minél könnyebben tudják öltöztetni.
  • Először lett hajlítható könyöke Barbie-nak, így a baba könnyedén mozgathatja a fehér és piros színű botot, amit a kezében tart.
  • A tervezők minden részletre figyeltek: a vak Barbie enyhén felfelé néző tekintete gyakori jellemzője a látássérült közösség tagjainak. A csomagoláson pedig braille-írással tüntették fel a Barbie feliratot.
A Barbie Fashionista sorozattal a Mattel érzékenyíteni szeretné a társadalmat, már a legkisebbektől kezdve

A Barbie Fashionista sorozattal a Mattel érzékenyíteni szeretné a társadalmat, már a legkisebbektől kezdve

A Barbie Fashionista sorozat már több mint 175 babát tartalmaz, amelyek különböző bőrszínnel, szemszínnel és frizurával rendelkeznek. A sorozatban megtalálható teltkarcsú, lábprotézises, kerekesszékes, hallókészülékes és haj nélküli baba is. 

Amúgy már 65 éve annak, hogy a játékboltok polcaira került a Barbie baba. 1959. március 9-én mutatták be a New York-i Nemzetközi Játékvásáron. Az Egyesült Államokban korábban nem nagyon létezett hozzá hasonló játékbaba, ezt a piaci rést fedezte fel Ruth Handler. Az édesanya észrevette, hogy lánya, Barbara szívesen öltözteti felnőtt ruhákba papírbabáit, és felvetette férjének, a Mattel játékvállalat egyik alapítójának, hogy szükség lenne egy felnőtt öltöztetőbabára. Így vált a játékpiac egyik legfontosabb szereplőjévé. Az elmúlt években a Mattel folyamatosan dolgozik azon, hogy a termékei sokszínű lehetőségeket kínáljon a gyerekek számára, hogy minden társadalmi csoport képviselve legyen, hogy minden gyermek találjon olyan babát, amivel azonosulni tud, ami őt képviseli, és ami megmutatja, tulajdonképpen nincs lehetetlen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top