nlc.hu
Életmód
Halottnak nyilvánították - nem tud, mit tenni ellene

Halottnak nyilvánították évekkel ezelőtt – most kétségbeesetten próbálja bizonyítani, hogy életben van

Abszurd eset Indiából.

Egy indiai férfi, akit a kormány jogtalanul halottnak nyilvánított, a bűnözés felé fordult, hogy kétségbeesett módon bizonyítsa, nagyon is él. Baburam Bhil, a rádzsasztáni Mithora faluból származó 40 éves férfi régóta próbálta meggyőzni arról a hatóságokat, hogy még életben van, miközben már kiállították a nevére szóló halotti anyakönyvi kivonatot. Orvosolni akarja a hibát, így a falu véneihez és az állami hatóságokhoz fordult, de nem járt sikerrel, ezért egy szélsőséges megoldás mellett döntött.

Baburam – attól tartva, hogy „halála után” minden ingatlanját elkobozza a kormány – arra jutott, hogy a súlyos bűnözővé válás a legjobb módja annak, hogy felhívja a figyelmet a problémájára. Július 19-én fogott egy kést és egy benzines palackot, majd bement egy helyi iskolába. Ott a kétségbeesett férfi súlyosan megsebesítette a megbízott igazgatót, egy tanárt és egy szülőt. A rendőrségi jelentés szerint Baburam több diákot és tanárt is túszul ejtett, amíg a rendfenntartók megérkeztek és le nem tartóztatták.

A kihallgatás során a radzsasztáni férfi elmagyarázta, hogy jogtalanul nyilvánították halottnak, és miután többször is megpróbálta megsemmisíteni a halotti anyakönyvi kivonatát, kétségbeesésében döntött e tette mellett. Úgy gondolta, hogy ha elég súlyos bűncselekményeket követ el ahhoz, hogy letartóztassák, a rendőrségnek nem marad más választása, mint rendőrségi nyilvántartásba venni őt, akkor pedig ki fog derülni, hogy valójában nem halt meg.

Baburam Bhilt letartóztatták, de a terve bevált, mivel a rendőrség nyomozást indított az ügyével kapcsolatban.

Érdekes módon a 40 éves férfi esete nem olyan ritka Indiában. Tavaly novemberben egy 70 éves férfit láttak sétálni Agrán egy „Élek!” feliratú plakáttal, miután jogtalanul állították ki a halotti anyakönyvi kivonatát.

(via)

Kiemelt fotó forrása: odditycentral.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top