nlc.hu
Életmód
Egy 8. emeleti lakás ablakpárkányán grilleztek

Egy 8. emeleti lakás ablakpárkányán grilleztek, súlyos bírságot kaphatnak

Ha nincs kert, az ablakpárkány is megteszi - gondolhatták.

Grillpartit tartottak egy tömbház 8. emeletén a romániai Rahovában. Egy férfi az ablakpárkányra helyezte ki az elektromos grillsütőt, majd ott sütötte meg a húst. A grillpartiról még videót is készített a párja, ami futótűzként terjedt el a TikTokon – írja a maszol.ro.

Mint a portál megjegyzi, a törvény szerint akár 3 ezer lejre (átszámítva mintegy 240 ezer forintra) is megbüntethetik azt, aki az erkélyen vagy tömbház előtt grillez.

Pár évvel ezelőtt éppen egy ilyen illegális grillezés miatt égett ki egy miskolci lakás. Akkor az erkélyen grilleztek fiatalok egy átbulizott éjszaka után, ám a faszenet begyújtó folyadék kiömölhetett, majd azonnal lángra is kapott a 10. emeleti erkélyen. A bulizók ijedtükben leseperték, megpróbálták lerugdosni a tüzet a tizedikről. Csakhogy a szél besodorta a 9. emeleti lakás erkélyére. A lakásban senki sem volt, és pillanatok alatt leégett. A tűz miatt akkor 48 embernek kellett elhagyni a lakását a társasházban.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top