nlc.hu
Kert
Tombol a szezon: így válassz tökéletes grillsütőt

Tombol a szezon: így válaszd ki a tökéletes grillsütőt

Akár 2, akár 200 négyzetméter a szabadtéri sütésre használható terület, megtalálhatod a kedvedre való eszközt: segítünk a kiválasztásában.

Végre tényleg itt van a tavasz, túl vagyunk a visszapofátlankodó hidegeken és fagyokon, már csak olykor némi esővel kell megbirkóznunk, és semmi más nincs, ami megakadályozhatna bennünket a kert, az erély vagy éppen terasz, na meg a grillezés örömeiben. Na de hogyan válasszuk ki utóbbihoz a megfelelő eszközt, ha még a beszerzése vagy cseréje előtt állunk?

A méret igenis lényeg

Nézzünk szembe a tényekkel: más térfogatú grillre van szükségünk akkor, ha egy két négyzetméteres erkély, és más akkor, ha egy komplett kert a birodalmunk. De jó hír, hogy már akár egy egészen apró terület is elég az élvezetekhez! Előbbi esetén határ kivitelezésben, tudásban és persze árban is a csillagos ég, utóbbi esetén pedig jó, ha tudjuk, hogy már akár két arasznyi átmérőjű, összecsukható, apró grillsütők és sütőtárcsák is választhatók, melyek használaton kívül kényelmesen elférnek akár egy fiókban, áruk pedig 10-15 ezer forint között mozog.

Ahány ház, annyi szokás

A grillsütő kiválasztásánál a méreten túl az is fontos szempont, hogy egyáltalán milyen típusú ételeket tervezünk rendszeresen készíteni rajta. Ha például elsősorban húsokat sütnénk, mert rajongói vagyunk a steakeknek, csirkének vagy sertésbordának, akkor nagyszerű választás egy robusztus gáz- vagy széngrill. Hogyha viszont a zöldségeket és halakat preferáljuk, akkor az elektromos grillsütő segít bennünket a finomabb hőszabályozásban.

“Azért vannak a jóbarátok…”

Aktív társasági életet élsz, szívesen és gyakran látod vendégül a családot és a baráti társaságot? Akkor nagyobb hatékonyságú és méretű eszközt vásárolj! Már 20 ezer forint környékén is kapsz olyan grillsütőt, amelyen kényelmesen elfér egymás mellett 5-6 szelet hús, 2-3 egész hal vagy mondjuk 6 nyárs. Kétszemélyes változatnak a sütőtárcsák remek szolgálatot tesznek ennél lényegesen kedvezőbb áron.

Biztonsági szempontok

Kiemelt figyelmet kell fordítani a biztonságra az erkélyeken, ide kimondottan érdemes elektromos változatban gondolkozni a faszén helyett. Ráadásul az ilyen holmik jóval kisebb helyet is foglalnak, vagyis könnyebben megoldható a tárulásuk használaton kívül. Emellett persze azt is mérlegeld, hogy mennyire gyerekbiztos az eszköz!

Tárolásra fel

Nem

csak a hely kérdése, hanem az időjárási tényezők miatt is fontos szempont, mekkora hely áll rendelkezésedre. A rozsdamentes acélból készült darabok hosszú időn keresztül megbízhatóan szolgálnak majd és kevesebb karbantartást igényelnek, öntöttvas esetén viszont kalkulálnod kell azzal, hogy fedett helyre tudd vinni, ellenkező esetben szomorú meglepetés lehet a korrózió.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top