nlc.hu
Életmód
Halálra etette a kutyáját, 2 év börtönt kapott

Halálra etette a kutyáját, 2 év börtönt kapott

Állatvédők mentették ki az ebe a túletető gazdi "karmai közül".

Két hónapra rács mögé került egy új-zélandi nő, amiért annyira túletette a kutyáját, Nuggit, hogy a szerencsétlen eb már 10 métert sem tudott menni anélkül, hogy kifulladt volna.

Amikor Nuggit kimentették az állatvédők az aucklandi gazdijától, 53,7 kg-ot nyomott, a turcsi lábai már nehezen tartották meg a túlsúlyos testét. Az ebnek háromszor kellett megállni, hogy levegőhöz jusson, annyira kifáradt már 10 méteren, amíg eljutott az állatvédők autójáig. Annyi zsír volt már a bőre alatt, hogy az állatorvosok alig észlelték a szívverését. Nuggi kötőhártya-gyulladásban is szenvedett, a könyöke és a hasa pedig már kisebesedett attól, hogy folyamatosan a hasán feküdt a súlya miatt, és semmit sem tudott mozogni. Gazdája napi 8-10 darab csirkehússal, valamint rengeteg kutyakeksszel etette. Úgy tűnt, nem tudta, hogy megöli ezzel a szegény állatot.

„Nuggit drasztikusan túltáplálták, és ahelyett, hogy segítséget kért volna a gazdi, vagy változtatott volna a kutya étrendjén, az eb odáig jutott, hogy szinte képtelen volt már járni. Ez elfogadhatatlan! Egyértelműen szenvedett már a kutya a hatalmas súly miatt”  – fakadtak ki az állatvédők a történteken.

A túltáplált kutya két hónapot töltött állatvédők gondozásában, ezalatt 8,9 kilogrammot fogyott, de aztán hirtelen elpusztult a máján kialakult zsírtömeg miatti vérzés következtében. A boncolás során kiderült, hogy más egészségügyi szövődményekben is szenvedett, beleértve a májbetegséget és a Cushing-kórt.

Nuggi gazdáját beperelték az eb túltáplálása és végül halálának okozása miatt. A napokban nemcsak súlyos bírság befizetésére kötelezték az asszonyt, hanem 2 hónap börtönre is ítélték, valamint egy évre eltiltották kutyatartástól.

(via)

Kiemelt fotó forrása: YouTube

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top