nlc.hu
Életmód
Praktikák és trükkök a vasalás elkerülésére a kánikulában

Megúszható a vasalás a kánikulában? Igen, méghozzá így!

Egyszerű, könnyen kivitelezhető módszereket mutatunk, melyek pénzköltés nélkül segítenek, hogy ne kelljen a vasalódeszka fölött görnyednek hőségriadó idején.

Kevés ember akad, aki a vasalást kellemes időtöltésnek éli meg, de valószínű, hogy kánikula idején még ők is inkább lemondanának róla. Utazás során pedig csak a legritkább esetben lapul a táskánk mélyén egy vasaló. Mutatunk néhány trükköt, melyet ilyen esetekre bevethetsz, hogy kevesebb ránccal élvezhesd ki a nyár utolsó heteit mindenféle értelemben.

Vízpermet és hajszárító: a kombinált erő

Permetezd be a gyűrött ruhát kevés vízzel, majd használj hajszárítót alacsony hőmérsékleten a gyűrődések eltüntetésére. A vízpermet segít a ráncok kisimításában, míg a hajszárító gyorsítja és hatékonyabbá is teszi a folyamatot. Kiválóan működő technika, ha gyors megoldásra van szükséged.

Gyors megoldás: a hajvasaló

Ha kisebb gyűrődésekről van szó, esetleg egy nadrág élét szeretnéd határozottabbá tenni, akkor frizurád készítése közben simán sort keríthetsz rá: használd hozzá a hajvasalódat alacsony hőfokon. Kézenfekvő és pofonegyszerű módszer.

Gőzölés a zuhanyban

Ki mondta, hogy a gőzölés csak a vasaló feladata? Akaszd a gyűrött ruhákat a fürdőszobába, és miközben te élvezed a zuhanyzást, a gőz és a pára kisimítja a textília ráncait.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Alacsony hőfok, alacsony stressz

Az alacsony hőfokú mosás csodákat tehet: ha elkerülöd a magas hőmérsékletet, ruháid kevésbé lesznek gyűröttek. Válassz alacsony hőfokú programot a mosógépen, és élvezd a frissen mosott, simább ruhákat.

Vasalóhelyettesítő: a forró törölközős trükk

Ha nincs vasalód kéznél, vagy eszedben sincs használni, hívj segítségül egy forró vízbe áztatott törölközőt. Tedd a gyűrött ruhát egy sík felületre, majd helyezd rá a törölközőt, és nyomkodd meg. A gőz és a meleg hatékonyan kisimítja a ráncokat, különösen akkor, ha ezt követően vállfára lógatod a ruhadarabot és hagyod, hogy tegye a dolgát a gravitáció.

Alufólia a vasalódeszkán: a hatékony hővisszaverés

Ha végképp vasalnod kell, fedd le a vasalódeszkát alufóliával. Az alufólia visszaveri a hőt, így a vasaló hatékonyabban dolgozik, gyorsabban kisimítja a gyűrődéseket, te pedig hamarabb végzel a munkával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top