nlc.hu
Életmód

Trükkök, amik megkönnyíthetik az életedet

13 life hack, ami garantáltan megkönnyíti majd az életed

A mindennapjaink során számos olyan akadállyal találkozhatunk, amely során jól jönnének az idősebb generáció által javasolt tippek/tanácsok. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 13 olyan life hacket, amelyek garantáltan jól jönnek a hétköznapokban.

„Bárcsak hamarabb tudtam volna” – merül fel bennünk megannyiszor a mindennapjaink során. Legyen szó takarításról, öltözködésről, főzésről vagy szerelmi bánatról, mindig van hova fejlődnünk, van mit tanulnunk. Ennek ellenére nem kell, hogy az életünk tele legyen küszködéssel és „szenvedéssel”. Persze az évek során szembe jöhetnek velünk olyan kihívások, amelyeket a saját kárunkon kell megtapasztalnunk, ennek ellenére akadnak olyan tanácsok, amiket érdemes megfogadnunk az idősebb generációtól. Ilyen lehet például a pénzügyek kezelése, időbeosztás, hidratálás, szelektálás vagy a társas kapcsolatok ápolása. 

Nem olyan régen a Redditen is elindult egy hasonló eszmecsere, ahol közel hétszáz válasz érkezett arra a kérdésre, hogy: „Mi a létező legjobb life hack, ami szembejött veled valaha az életedben?”  Szokták mondani, hogy amennyi ember, annyi szokás. Na igen, de már-már meglepő, hogy mennyi life hack, vagyis praktika van arra, hogy megkönnyítsük az életünket. 

Mosógép

13 life hack, ami garantáltan megkönnyíti a mindennapjaidat (Fotó: Getty Images)

Lássuk mik azok a jól bevált trükkök/taktikák, amikkel nemcsak rengeteg időt, hanem adott esetben pénzt is megspórolhatunk a felhasználók szerint:

1. „Ha kifogy a tusfürdős flakon, azt félig vízzel töltve, majd jól összerázva még 2-4 fürdésre elegendő habot kapsz. Az összerázást hasznos minden fürdés előtt megismételni.”

2. „A melegszendvicssütőt ki kell bélelni egy sütőpapírral. Nem ragad oda a kenyér és takarítani se kell.”

3. „A bepárásodott tükröt fürdés után ne maszatold el a kezeddel vagy bármi mással, hanem hajszárítóval fújj rá meleg levegőt néhány másodpercig és láss csodát, a pára eltűnik és a tükör sem lesz maszatos!”

4. „Ha a ruháidat szárítod és közvetlenül éri őket a napfény, akkor érdemes kifordítva kiteregetni őket, így a nap nem szívja ki a színét. Hosszú távon óriási a különbség.”

5. „Ha sóval dörzsölöd be a tenyered, rögtön eltávolítja a kellemetlen szagokat.”

7. „Ha dupla zoknit hordasz (két vékony pamutzoknit egymáson), akkor nem büdösödik a lábad és nem lehet érezni a cipőben sem. A fizikai magyarázata, hogy csak a belső zokni nedvesedik, így a baktériumok nem tudnak a cipőben megtelepedni. Eleinte kicsit furcsa érzés, de a hosszú távú előnyei óriásiak.”

8. „Másnaposság elkerülése: állíts be egy ébresztőt körülbelül 2 órával felkelés előtt, igyál meg kb. 1-1,5 liter vizet, aztán aludd ki azt a 2 órát.”

9. „Amikor kifogyott a gázpalack a konyhában és nagyon szerettem volna kávét inni (az instant kávétól fáj a gyomrom), akkor fejjel lefelé fordítottam a vasalót, kiékeltem, hogy ne boruljon fel, lefedtem alufóliával és arra raktam a kotyogós kávéfőzőt.”

9. „Én is meglepődtem, amikor a neten láttam és megmutattam a feleségemnek, de a legtöbb szemhéjceruza kupakjában van hegyező.”

10. „Ha az egész doboz tejfölre szükséged van, fordítsd fejjel lefelé, vágj a doboz aljának a peremére egy kis lyukat és az egész tejföl szépen ki fog csúszni a dobozból, nem marad maradék, nem kell kikanalazni.”

11. „A nokedliszaggatót használat után hideg folyó víz alá kell tenni, így nem fő rá a maradék, hanem szépen lejön és normálisan el lehet mosni.”

12. „Ha leragasztod egy-egy celluxdarabbal a körömcsipesz két oldalát, akkor nem repülnek szanaszét a kis darabkák, és a legtöbb (ha nem is mind) hozzáragad. Így amikor végeztél, csak leveszed és beledobod a két csíkot a kukába és done, nincs takarítás/keresgélés/összesöprés.”

13. „Ha egy zacskót duplán csomóztak össze, és nem akarod széttépni, csavard össze jó vékonyra az egyenes végeit a csomónak, így ki fog csúszni és nem kell szerencsétlenkedni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top