nlc.hu
Életmód
Nyugati téri McDonalds felújítása

Vadonatúj McDonaldst nyitottak meg Budapest legjobb helyén

Elkészült a Nyugati pályaudvar melletti McDonalds felújítása.

Több mint fél évig tartó felújítás után csütörtökön újranyitották a Nyugati téri McDonald’s-t. Az éttermet többször is a világ egyik legszebb McDonald’s éttermének választották. A műemlék épület a különleges belsőépítészeti elemek megtartásával, természetes építészeti anyagok használata mellett, újult meg teljesen, 1,8 milliárd forintból.

A Nyugati téren az elsők között, 1990-ben nyílt

Magyarországon McDonald’s. Az étterem a cég hazai étteremátalakítási programjának utolsó állomásaként kapott különleges belsőt. Az átalakítás során a  Nyugati pályaudvar mellett található épület a vasútállomáshoz hasonlóan megtartotta összetéveszthetetlen neoreneszánsz és neoromantikus jegyeit. A belsőépítészet valódi, természetes anyagokat használt fel. Az étterem öntött terrazzo padlót, fa-, bőr- és rézburkolatot kapott. A belső terek és pillérek díszítő festését restaurátor-csapat végezte.

Vadonatúj McDonaldst nyitottak meg Budapest legjobb helyén

„A Nyugati étterem mindig is rendszerünk egyik legimpozánsabb étterme volt. Azt hiszem, étterem átalakítási programunk jelentőségéhez méltó, hogy az

évekkel ezelőtt meghirdetett projekt utolsó állomása

ez a legendás épület lett, megkoronázva ezzel a teljes folyamatot. A Nyugati téri McDonald’s 34 évvel ezelőtt, 1990-ben nyílt meg, és a világ egyik legszebb McDonald’s éttermeként tartják számon. Fél év alatt újítottuk meg, úgy, hogy hűek maradhassunk ehhez az örökséghez. Az átalakítás során számos, a McDonald’s rendszerében világszinten is egyedinek számító megoldást, valódi, természetes építőanyagokból készült elemeket is felhasználtunk” – mondta el Égi Zsolt, a magyarországi McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezetője.

Az étterem egyik látványossága az ételszállító szalag,

amely a hazai McDonaldsok közt egyedülálló módon a termékeket a konyha két szintje között továbbítja. A vendégek eközben egy üvegdobozon keresztül követhetik szendvicseik útját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top